4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Mezarlıkta ilginç operasyon

Adana Asri Mezarlığı'nda, Ramazan Bayramı arifesinde sahte hocalara yönelik operasyon yapıldı. Sahte hocalarla rant sağlamaya çalışanlar mezarlık dışına çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu, dün 5 ayrı mezarlıkta bayram arifesi kabir ziyaretine gelen vatandaşlara izinsiz ve tilavete uygun olmayan şekilde Kur'an okuyarak haksız kazanç sağlamaya çalışanları ayıklamak üzere imtihan yaptı. İmtihanda başarılı görülenlere isimleri yazılarak çalışma belgesi verilirken, hatalı okuyanlar da mezarlık dışına çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıtası ve Cankur Ekipleri, bugün de Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu nezaretinde Asri Mezarlık'ta operasyon yaparak izin belgesi olmadan ve Kur'an-ı tilavete uygun olmadan okuyarak kazanç sağlamaya çalışanları tespit ederek kapı dışarı etti. Mezarlık içinde keser ve kürekle temizlik yapıp, kabirlere su dökerek vatandaşlardan fazla para talep edenler de yakalanarak malzemelerine el kondu.

Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu, Büyükşehir'e bağlı mezarlıklarda Ramazan Bayramı süresince denetimlerin süreceğini ve vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu şekilde tamamlamalarının sağlanacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 17:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?