5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Öğretmenlerin kavgası kanlı bitti

Adana'da bir ilköğretim okulu öğretmeninin, meslektaşı tarafından dövülerek bıçaklandığı ileri sürüldü.

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, düzenlediği basın toplantısında, Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Çotlu Köyü İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Eğitim-Sen üyesi Ufuk Kökcü'nün, aynı okulda görev yapan M.A. adlı öğretmen tarafından dövülerek göğsünden bıçaklandığını iddia etti.

Saldırının ardından Ufuk Kökcü ile birlikte karakola giderek şikayetçi olduklarını belirten Boğa, Kökcü'nün Adli Tıp Kurumu'ndan aldığı raporda, göğsüne darbe aldığının tespit edildiğini söyledi. Kökcü'nün saldırıdan bıçakla hafif sıyrıklıkla kurtulduğunu ifade eden Boğa, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olaydan sonra Kökcü'nün Çotlu İlköğretim Okulu'ndaki görevini sonlandırdığını, M.A'nın da başka bir okulda görevlendirdiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin ve okul idaresi tarafından herhangi bir soruşturma açmadığını iddia eden Boğa, "Saldırganın ve bu olayda kusuru bulunanların ceza almaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Basın toplantısına katılan öğretmen Ufuk Kökcü de, okul müdürü Fatih Gülnar ile sohbet ederken yanlarına M.A adlı öğretmenin geldiğini belirterek, "M.A bana 'komünist' diyerek küfür etti" dedi. Okul çıkışı servis aracına binerken de kendisine neden küfür ettiğini sorduğu M.A ile tartışmaya başladıklarını anlatan Kökcü, M.A'nın kendisine saldırdığını daha sonra bıçakla boğazının alt kısmından yaraladığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 16:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?