2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Oktay'a ne oldu?

Mersin'de yaşayan ailesinin yanından nişanlısını görmeye gittiğini söyleyerek ayrılan Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu Oktay Uçgun'dan 38 gündür haber alınamıyor. Oğlunun arkadaş kurbanı olduğunu söyleyen gözü yaşlı baba, oğlundan gelecek iyi bir haberi bekliyor.

Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra askere giden Oktay Uçgun (30), Erzincan'da vatani görevini tamamlayarak, 5 Ekim 2007 tarihinde memleketi Adana'ya döndü. Uçgun, daha sonra Hollanda'da yaşayan arkeolog Seda Kolukısa ile nişanlandı. Baba Teyfik Uçgun (60), Adana'nın en gözde semtlerinden olan Kenan Evren Bulvarı üzerindeki 2 gayrimenkulünü, nişanlanan oğlunun üzerine yaptı. Bu gayrimenkullerin kira geliriyle gününü gün eden Uçgun, 5 Aralık 2007 tarihinde yeni aldığı otomobiliyle Mersin'de kız kardeşinin yanında kalan anne ve babasını ziyarete gitti.

Burada ailesiyle yemek yiyen ve sohbet eden Oktay Uçgun, nişanlısıyla görüşeceğini söyleyerek, gece 23.00 sıralarında Adana'ya gitmek üzere Mersin'den ayrıldı. Uçgun'dan o tarihten sonra bir daha haber alınamadı. Oktay Uçgun'un yeni aldığı otomobil, kaybolduktan 3 gün sonra Tarsus'un Mithatpaşa Mahallesi'nde bulundu.

Oğlu kaybolduktan sonra gözyaşları dinmeyen Teyfik Uçgun, nişanlısını görmeye gittiğini söyleyerek yanlarından ayrılan oğlundan 38 gündür haber alamadıklarını söyledi. Daha önce hep birlikte Adana'da yaşadıklarını, ancak felç geçiren eşinin rahatsızlığından dolayı Mersin'de kızının yanında kaldıklarını belirten baba Uçgun, "Oğlum askerden geldikten sonra Adana'da kaldı. Biz ise eşim kısmi felç geçirdiği için Mersin'de kızımın yanında kalıyorduk. Oğlum haftada 1-2 gün Mersin'e gelerek bizim yanımızda kalıyordu. 5 Aralık'ta birlikte yemek yedik, oturduk. Gece nişanlısını göreceğini söyleyerek Adana'ya gitmek üzere yola çıktı. Daha sonra kendisinden haber alamadık" diye konuştu.

Oğlunun yeni aldığı otomobilinin kaybolduktan sonra Tarsus'ta bulunduğunu ifade eden Uçgun, "Otomobili bulundu, ama oğlumdan haber yok. Oğlum arkadaş kurbanı oldu. Arkadaş çevresi iyi değildi. Oğlumun ölüsünü ya da dirisini bulmak istiyorum. 38 gün oldu hiçbir haber alamadık. Oğlumu gören, yerini bilen varsa ne olur haber versin. Hasta annesi, kardeşleri, hepimiz perişan olduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 11:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?