4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Otobüse sıkılan toz panik yarattı

Adana'da park halindeki bir halk otobüsünün içerisine sıkılan açık sarı ve beyaz karışımı toz madde paniğe neden oldu. Polis ekiplerinin yaptığı incelemeden sonra, İl Tarım Müdürlüğü ekipleriyle Sağlık Müdürlüğü ekipleri çevre güvenliği alınan otobüsteki toz maddeyi inceleyip numune aldı.

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan İlçesi, Yeniyurt Mahallesi, 117. Sokak'ta meydana gelen olayda, şoför Mehmet Gök (38), Mehmet Canpolat (45) adlı kişiye ait 01 PE 088 plakalı halk otobüsünü sabah çalıştırmak için geldiğinde koltuk döşemelerine, yerlere ve tavan kısmına açık sarı ve beyaz karışımı bir toz madde sıkıldığını fark etti.

Durumdan şüphelenen Gök'ün haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, toz haldeki maddeyi inceledi. Ancak ne olduğunu anlamayan polisler de olayı İl Tarım Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü'ne bildirdi. Olay yerine gelen İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, toz maddenin otobüsün içerisinde düzenli bir şekilde sıkıldığını tespit etti. Ekipler, şüpheli tozun kimyasal bir madde olduğu ihtimali üzerine özel kıyafetli ekip çağırdı. Bu arada, olay yerine İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de şüpheli toz maddeden numune aldı.

TEMİZ ÇIKTI

Öte yandan tozun, çevredeki boş arsaya da yayıldığı belirlenirken, polis ekipleri çevrede güvenlik önlemlerini artırdı. Adana'da içerisine açık sarı renkte toz madde sıkılan park halindeki halk otobüsü dezenfekte edildi. Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ölçümde tozun nükleer ve kimyasal bir madde olmadığı anlaşıldı.

Merkez Seyhan İlçesi, Yeniyurt Mahallesi'nde park halindeki otobüste bulunan toz maddeden İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü ekipleri incelenmek üzere numune aldı. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken otobüsün içerisi önce Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından her türlü kimyasal madde olasılığına karşı ilaçlanarak dezenfekte edildi.
Daha sonra olay yerine gelen Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, otobüs içerisindeki toz maddenin cihazla ölçümünü yaptı. Ölçümde tozun nükleer ve kimyasal olmadığı anlaşıldı.

Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, daha sonra içerisinde kimyasal dekontominasyon maddelerin bulunduğu suyla otobüsün içerisini, dışını ve bulunduğu yeri dezenfekte etti. Dezenfekte sırasında oluşan su ise kepçeyle açılan çukura akıtılarak üzeri kapatıldı.

Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürü Yılmaz Ersoy, yaptıkları inceleme sonucunda söz konusu tozun nükleer ve kimyasal olmadığını tespit ettiklerini, ancak her ihtimale karşı aracı dezenfekte ettiklerini söyledi.

Bu arada, Adana Valisi Cahit Kıraç, halk otobüsünün içerisine sıkılan toz maddenin laboratuar ortamında incelendiğini söyledi. Kıraç, otobüs içerisinde bulunan toz madde ile ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirterek, "Olayla ilgili bir şey söylemek henüz erken. Bulunan toz laboratuar ortamında incelenmesi sürüyor. Olayla ilgili şu ana kadar gözaltında kimse bulunmuyor. Bu konuda gerekli açıklamalar laboratuar incelemeleri sonrası yapılacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 11:38:28
Güncelleme :29 Aralık 2005 Perşembe 15:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?