5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Pitbul'a kurban ettiler

Adana'da sahibinin saldırı eğitimi verdiği pitbul cinsi köpeğin, son kurbanı bir sokak köpeği oldu. Yürüyemez hale gelen sokak köpeği "Mazlum", DOHAYKO Hayvan Barınağı'nda tedavi altına alındı.

Pitbul cinsi köpek besleyenler, saldırı eğitimi amacıyla sokak köpeklerini hedef seçiyor. Bir pitbul cinsi köpeğin saldırısına uğrayan sokak köpeği "Mazlum"un arka ayakları parçalandı. Yürüyemez hale gelen Mazlum'a Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı yetkilileri sahip çıktı. Barınakta tedavisi yapılan sokak köpeği kendisi için özel yapılan askıyla ayakta dururken, bundan sonra yürüyemeyeceği belirtildi.

Pitbul köpeklerinin sahipleri tarafından saldırgan hale getirildiğini belirten DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, "Pitbullarda insan elinden kurtarılması lazım. Bu hayvanlar normalde saldırgan olarak doğmazlar. Çene kasları güçlü olduğu için sahipleri tarafından saldırgan olarak eğitiliyorlar. Burada tehlikeli olanlar pitbullar değil, onları tehlikeli biçimde eğiten insanlardır. Bu insanların elinden bu silahlar alınmalı. Bu görev devlete düşüyor. Pitbulların üretimi, satışı ve tüm pitbullar kayıt altına alınması gerektir" dedi.

Barınağa getirilen sokak köpeğinin bir pitbul tarafından saldırıya uğradığını kaydeden Çıtırık, "Pitbul sahibi tarafından sokak köpeği etkisiz hale getiriliyor ve daha sonra pitbul üzerine salınıyor. Pitbul sahipleri köpeklerini dövüştürerek, köpeklerin üzerinden kumar oynayıp para kazanıyorlar. Bugün bu sokak köpeği için tehlike olan pitbul yarın da insanlar için tehlike oluşturur" diye konuştu.

Çıtırık, saldırıya uğrayan köpeğin bundan sonra diğer köpekler gibi yürüyemeyeceğini de kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 16:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?