5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Seks ve para tuzağı!

Ufolara inanan, yılanları hipnoz ederek ibadet eden ve tanrının şişmanları sevmediğine inanan birçok din dışı tarikat dünyanın en gelişmiş iletişim sistemi olan interneti kullanarak hızla yayılıyor.
İnsanın soyunun şeytandan, ufolardan veya başka türden varlıklardan geldiğine inanan, yılanları eğiterek ibadet eden, kişisel yogalarla kendilerini geliştirdiklerine inanan ve tanrının şişmanları sevmediğine inanarak zayıflamak için acımasızca diyet yapan birçok tarikat, internet üzerinde çığ gibi yayılıyor. Bu tarikatlardan bazıları kurdukları web siteleriyle bütün dünyaya kendilerini tanıtırken, mürit ve bağış toplayarak daha da güçleniyor.
İnternet üzerinde web sitesi bulunan tarikatlar, bu sitelerdeki sohbet odalarında internet kullanıcıları ile diyaloga girip, klasik sohbetlerin ardından tarikatlarından bahsediyor. Tarikatlarını bir grup gibi tanıtan tarikat üyeleri, bahsettikleri bu grubun çok özel insanlardan oluştuğunu ve sadece saygın kişilerin bu gruba üye olabileceklerini belirterek, tarikatı "özel imkanlar sunan bir oluşum" şeklinde lanse ediyor.
İnternette kolaylıkla üye olunabilen tarikatlar, üye adayları olarak genellikle zengin ve doygunluğa ulaşmış insanları seçiyor. Türkçe bilgilerine değişik sitelerde yapılan tanımlarla ulaşılabilen birçok tarikat var. Scientologistler, Yılan Eğiticileri, Kirişnacılar, Oshocular, Raeller, Gudikler, Diyet gibi tarikatlar bunların en çok tanınanları arasında yer alıyor.

SEKS VE PARA TUZAĞIYLA ÜNLÜ RAEL TARİKATI

Ufocular olarak da adlandırılan ve simgesinde "gamalı haç" ve "Davut Yıldızı" bulunan Rael tarikatı üyeleri, yeryüzündeki yaşamın uçan daireler ile uzaydan gelen zeki varlıklar tarafından yaratıldığına, insanın genetik kopya ürünü olduğuna ve ilk insanların, hayvanların ve bitkilerin bundan 25 bin yıl önce dünyaya inen uzaylılar tarafından ölü materyalden yaratıldığına inanıyor. 84 ülkede toplam 60 bin müridi bulunan bu tarikat uzay ve seks tarikatı olarak da biliniyor. Seks ve para tuzağı ile manevi açıdan boşlukta olan kişileri kendi saflarına katmaları ile bilinen Rael tarikatı, 24 Ekim 2004 tarihinde İstanbul'da da bir toplantı düzenledi. Bu tarikat şu anda da Türkçe internet sitesiyle Türk kullanıcılara ulaşıp, "e-kitap" linkiyle oluşumlarını tanıtıyor.
Gudikler tarikatı da internet sitelerinden müritlerine ulaşıyor. Gudikler, web sitelerinde "Biz ruhlarımızın bir gün özgür kalacağını biliyoruz ve bunun için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Biz bu tarikata üye olurken bütün siyasi, dini, ahlaki görüşlerimizi ve ego tatmin duygularımızı geride bıraktık. Biz kuralları sevmiyoruz" sözleriyle kendilerini tanıtıyor. Bu tarikat grubu, din dışı bir tarikat olduklarını ve "tarikat" kelimesinin en çok kendilerine yakıştığını da web sitelerinde sıklıkla vurguluyor. Gudiklerin, dünya silueti üzerindeki çarpı işaretli flaması dikkat çekiyor.
Tarikatlar arasında en çok üyeye sahip olduğu bilinen Scientologistler'in son rakamlara göre 8 milyon mensubu bulunuyor. 3 bin ofisleri, aralarından Türkiye'nin de bulunduğu 120 ülkede temsilcilikleri yer alan tarikat aynı zamanda ünlü müritleri ile tanınıyor. Tom Cruise, John Travolta, Kirstie Alley, Mimi Rogers, Anne Archer, Sonny Bono, Chick Corea gibi ünlülerin tarikata üye oldukları açıkça biliniyor.

"SCİENTOLOGİSTLER AHLAKSIZ, FESAT VE TEHLİKELİ"
Tarikat aleyhinde bugüne kadar birçok eski mürit tarafından dava açıldığı ve mahkemelerin bu tarikata büyük meblağlarda para cezaları verip, tarikatı "şizofren ve paranoyak", "ahlaksız, fesat ve tehlikeli" olarak nitelendirdikleri biliniyor. Tarikatta, ruhların bedenler arasındaki geçişi anlamına gelen reenkarnasyona da inanılıyor.
Tanrının şişmanları sevmediğine inanan Diyet tarikatı, cennete girmek isteyenlerin mutlaka zayıflaması gerektiğini ileri sürerek mürit topluyor. ABD'de kısa bir süre önce kurulan ve sloganı "şişmanlar cennete giremez" olan Diyet tarikatının müritleri cennete girebilmek için oruç tutup zayıflamaya çalışıyor. Tarikat müritleri "Kilo verme atölyeleri" adını verdikleri yerlerde, Tanrı'nın beğenisini kazanana kadar zayıflamaya çalışıyor. Tarikatın lideri ve kurucusu Gwen Shamblin Tanrı'nın, aşırı kilolu insanları sevmediğini, insanların kilolarını kontrol altına alması gerektiğini söyleyerek tarikatına mürit toplamaya çalışıyor. Diyet yaparak 100 kilodan 36 kiloya kadar zayıflayan Shamblin'in yazdığı "Kilo Verme Diyeti" adlı kitap, tarikatın kutsal kitabı olarak görülüyor ve İncil ile eşdeğer tutuluyor.
Yılanları hipnoz ederek ibadet eden Yılan Eğiticileri tarikatı, varlığını bugün az sayıda kişiyle sürdürüyor. Tarikatın, kurucusu George Hensley'in 1955 yılında yılan sokması sonucu ölmesinin ardından zayıfladığı bilinirken, dinsel törenleri müzik ve ritmik el çırpma hareketleriyle düzinelerce zehirli yılanı tüm salonda hipnotize etme yoluyla saatlerce sürüyor.

KRİŞNA'NIN KURUCUSUNUN 35 SABIKASI VAR
Krişna tarikatı, 1966 yılında "Uluslararası Krişna'yı Yaşatma Derneği" adı altında örgütlendi. Tarikatın Hintlilere göre tanrının oğlu olan Krişna'yı üstün varlık, mutlak tanrı olarak kabul eden Bengali akımını örnek alınarak kurulduğu biliniyor. Krişna müritleri günde bin 728 kez "Tanrı Krişna" anlamına gelen "Hare Krişna" sözcüğünü söyleyerek, mesaj yayıyor. Krişna'yı yaşatmak için inzivaya çekilmeleri gereken müritler, böylelikle az uyuyup, oruç tutup, et yemiyor ve teslimiyet yogası yapıyor. Ayrıca Krişna müritlerinin inanmayanlardan uzak durması ve ailelerini terk etmeleri gerekiyor. Günümüzde başta ABD olmak üzere bazı batılı ülkelerde müritleri bulunan tarikat, gün geçtikçe büyürken interneti de kullanarak bir din olma yolunda ilerliyor. ABD'de San Francisco sokaklarında "Hare Krişna" diyerek dolaşan gruplara rastlanıyor.
Tarikat, adını Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletindeki Kuchwada'da, 1931 yılında dünyaya gelen Osho isimli bir düşünürden alıyor. Osho'nun fikirleri ve birikimleri ile yaptığı yogaları uygulayan bu grubun Türkiye'de de ofisleri bulunuyor. Grubun adı son yıllarda özgür seks düşüncesi ile anılmaya başladı. İddialara göre, herkesin birbiriyle özgürce seviştiği tarikat, üyeleri için Hindistan'daki özgür seks kamplarına geziler düzenleniyor, işadamları ve eşleri bir bir Oshocular arasına katılıyor. Grubun kurucusu Osho, 35 ayrı sabıkası bulunduğu için ABD'de Federal Soruşturma Bürosu FBI tarafından gözaltına alınmış, daha sonradan 400 bin dolar kefalet ile serbest bırakılmıştı. Osho 1990 yılında ölürken, mezar taşına ise "Hiç doğmadı, hiç ölmedi. 1931-1990 tarihleri arasında bu gezegeni ziyaret etti" yazıldı. Bu tarikat da Türkçe tanıtımların yapıldığı web sitesi ile internet üzerinden üyelerine ulaşıyor.

...
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 17:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?