5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sigara fabrikasında eylem

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından kapatma kararı alınan Adana Sigara Fabrikası çalışanları, iş bırakarak eylem yaptı.

Satılamayınca kapatılması gündeme gelen Adana Sigara Fabrikası'nda çalışan işçilerin eylemleri devam ediyor. Fabrikada çalışan 700 işçi bugün saat 11.00'da iş bırakarak fabrika önünde kapatılma kararını protesto eylemi yaptı. Çok sayıda sendikanın da destek verdiği eylemde işçiler, "Tekel'i satanı, bizde satarız", "Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma", "Ölmek var, dönmek yok", "Genel grev, genel direniş" şeklinde sloganlar atarak hükümeti protesto etti.

Eylemde işçiler adına bir açıklama yapan Tek-Gıda İş Sendikası Güney Anadolu Bölge Temsilcisi Gürsel Diliçıkık, Adana Sigara Fabrikası'nın özelleştirilemeyince kapatılmasının kararlaştırıldığını belirterek, "Ekmeğimizle oynamaya kalkmayın. İnsanın ne kadar yaşamaya hakkı varsa ve bu hak kutsalsa, çalışma hakkı da o kadar kutsaldır. Burada 700 işçi var ve ancak bizim buradan cesedimiz çıkar" diye konuştu.

Eyleme destek veren Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Hüseyin Elbek ise işçilerin mücadelelerinde mutlaka başarılı olacaklarını ileri sürerek, "Hepimiz el birliği ile mücadeleye destek vereceğiz ve başarıya ulaşacağız. Bir müessesenin yaşamasını gerektiren tüm unsurlar Adana Sigara Fabrikası'nda var. Kar eden bir müesseseyi kapatmaya kimsenin gücü yetmez" dedi.
Konuşmaların ardından işçiler tekrar işlerinin başına döndü.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 13:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?