4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Sivil Savunma olası afetlere hazır

Adana Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürü Yılmaz Ersoy, Adana'da 74 kişilik Sivil Savunma arama kurtarma timlerinin olası her türlü afete 24 saat hazırlıklı olduklarını belirterek, "Afetle ilgili bu devletin askerleriyiz" dedi.
Adana Sivil Savunma Arama Kurtarma Müdürlüğü tarafından bölgeye bağlı 8 ilde görev yapan 28 sivil savunma teknikerine 5 günlük verilen "Arama-Kurtarma ve Koordinasyon Kursu" tamamlandı. Kurs sonunda başarılı kursiyerlere ise Birlik Müdürü Ersoy tarafından sertifikaları verildi.
Merkez hakkında bilgi veren Birlik Müdürü Ersoy, 72 dönüm üzerinde kurulan merkezle 8 ile hizmet verdiklerini belirterek, "Merkezimiz Adana, Hatay, Osmaniye, Kilis, Karaman, Gaziantep, Mersin, Kahramanmaraş illerindeki afetlere ilk müdahaleleri ve organizesini yapıyor. Merkezimizde eğitim sahaları, dershaneler, kademe, geniş katılımların ağırlanacağı misafirhane, kriz merkezi ile çok yönlü olarak hizmet veriliyor. 74 kişilik ekibimiz 24 saat nöbet halinde göreve hazır. Afetle ilgili bu devletin askerleriyiz" diye konuştu.
Ersoy, merkezde 8 dalgıç, 6 dağcı, 7 kişilik nükleer, kimyasal ve biyolojik silah (NBC) uzmanı, 4 arama-kurtarma köpeği ve her türlü araç gerecin bulunduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıl eğitimleri de tamamen kendi merkezimizde yapılacak. Merkezin projesi hazır, ödenek çıkması durumunda inşaat başlayacak" dedi.
.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 15:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?