5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Şüpheli paketten bomba çıktı

Adana'da patlatılan bir şüpheli paketten A-4 veya C-4 tipi olduğu sanılan 2 kilogram civarında patlayıcı ve cep telefonu düzeneği çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Adliye binası önünde elindeki sarı bir poşet ile dolaşan bir şahıstan şüphelen polis, şahsı takip etmeye başladı. Takip edildiğini anlayan şüpheli elindeki poşeti Adana Adliye binasının karşındaki Avukat Burhan Tarın Sokağı'nın içine girerek bir duvar dibine atarak kaçtı.

Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri ve bomba imha uzmanları paketi uzaktan titizlikle inceledikten sonra, paketin içerisinde bomba olabileceği ihtimali ile özel bir şekilde uzaktan kumanda ile patlattı. Patlatılan paketin içerisinden kitaplar içerisine gizlenmiş A-4 veya C-4 tipi olduğu sanılan 2 kilogram civarında patlayıcı ve cep telefonu düzeneği çıktı.

Bu arada bölücü terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yeğeni Mehmet Arslan'ın bugün "Örgüte adam sağlamak" iddiasıyla sevk edildiği Adana Adliyesi'nde tutuklanarak Kürkçüler Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi. Bölücü örgütün, Öcalan'ın yeğeninin tutuklanışını protesto etmek amacıyla Adliye Binası'na bomba bırakmak istemiş olabileceği bildirildi.

Olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 09:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?