5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Tekel çalışanları destek istedi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca kapatılması kararlaştırılan Tekel Adana Sigara Fabrikası çalışanları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek destek istedi.

Türkiye Tütün, Müskirat, Gıda ve Yardımcı İşleri Sendikası (Tek-Gıda İş) Güney Anadolu Bölge Temsilcisi Gürsel Diliçıkık, Tekel Adana Sigara Fabrikası çalışanlarıyla birlikte CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan'ı ziyaret ederek, fabrikanın kapatılmasına karşı başlattıkları mücadelelerine destek olmalarını istedi.

Seyhan, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, hiç bir hakkın mücadele vermeden kazanılamayacağını vurgulayarak, "Sizinde sürekli söylediğiniz gibi Tekel'i satmak, devleti satmaktır. KİT'lerin zarar ettiğini söylüyorlar ama istedikleri zaman satabiliyorlar. Zarar eden kurumları kim alır, hepsi düzmece. Tekel Adana Fabrikası'nda çalışanlar yalnız bırakıldı. Adana milletvekilleri konuya sahip çıkmalı. Bugün değişik siyasi gerekçeyle IMF'e verilen sözlerle, Adana'daki Tekel işçileri arasında tercih yapılıyor. Halkta buna göre tercih yapacaktır. Mücadele verilmeden, kavga etmeden hak kazanılmıyor. Mücadelenizden vazgeçmeyin, biz CHP olarak her zaman yanınızdayız" dedi.

Diliçıkık ise yaptığı konuşmada, Tekel Adana Sigara Fabrikası'nda toplam 700 kişinin çalıştığını ve fabrikanın kapatılmasının bir cinayet olduğunu ifade ederek, "1976-1977 yıllarında üretime başlayan fabrikanın bir kısmı 2005 yılında 1 trilyon harcanarak 2 adet buhar kazanı alınmış ve yakıt tüketimi yüzde 70 azalmıştır. Sipariş verildiği takdirde günde 50 ton sigara üretme kapasitesine sahiptir. 700 kişinin çalıştığı fabrikayı kapatmak cinayettir. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu.

Ziyarete katılan kadın işçilerde fabrikalarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 16:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?