5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

TEKEV proje istedi

Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Adana Şubesi, Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarından daha çok faydalanmak için girişimcilere daha çok proje üretilmesi çağrısında bulundu.

TEKEV Adana Şubesi Başkanı Sait Altıparmak, yaptığı açıklamada, AB'ye uyum sürecinde öngörülen projeler için, Türkiye'nin hibe fonlarını kullanmaya devam ettiğini hatırlattı. Hibeden daha çok pay alınması için daha çok proje üretilmesi çağrısında bulunan Altıparmak, "Orijinal fikri ve taslak projesi olan ancak aranan kabul edilebilirlik kriterlerini bilmeyen veya yerine getiremeyen herkesin ve kurumun müracaat etmesi halinde kendilerine yardımcı olmaya hazırız. Kapımız herkese açık" dedi.

Altıparmak, AB'nin hibe fonlarından yararlanılan programlar hakkında şu bilgileri verdi:
"Genel Eğitim Programı Socrates, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bütün örgün ve yaygın eğitim programlarını içine alıyor.

Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci, mesleki eğitim alanındaki projeleri ve faaliyetleri, Gençlik Youth Programı ise gençliğe yönelik proje ve faaliyetleri içeriyor. Ayrıca açılacak diğer hibe programlarına ait projelere direkt olarak katılabilecek kar amacı gütmeyen özel sektör, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ve bu kurumlarla ortaklık kuracak üniversiteler, okullar, kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte gerçekleştirebilecekleri projelerden yararlanabiliyor."

TEKEV Adana Şubesi'nin geçen yıldan bugüne kadar toplam 140 proje hazırladığını belirten Altıparmak, bu yıl toplam 150 bin avroluk "Süs Bitkileri Yetiştiriciliği" ve "Yapı Sektöründe Bilgisayar Destekli Dizayn" adlı iki projede 120 kişiyi meslek sahibi yaparken, ortak okullarla birlikte gerçekleştirdikleri Leonardo da Vinci projesi kapsamında 18 projede, 70 öğretmen ve 20 öğrencinin değişik AB ülkelerinde eğitim almalarını sağladıklarını, ayrıca Osmaniye ve Ceyhan'da yürütülen 4 projeye daha imza attıklarını, bu projelerden de yaklaşık 188 kursiyerin meslek sahibi olacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 14:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?