5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Teröre lanet yağdı

Bingöl'ün Genç İlçesi, Yeniyazıkonağı Jandarma Karakolu'na bir grup PKK'lının saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Jandarma Uzman Çavuş Suat Ocak, memleketi Adana'nın Kozan İlçesi'nde toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş için Hoşkadem Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kozan Kaymakamı Yıldırım Uçar, Belediye Başkanı Kazım Özgan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Abdulkadir Eryılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Çopur, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kozan Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesinin camiye getirilmesi sırasında annesi ve eşi Bahar Ocak sinir krizleri geçirdi. 1 hafta önce iznini tamamlayarak görev yerine dönen uzman Çavuş'un cenazesini karşılayan Kozanlılar da gözyaşlarına boğuldu.

Cenaze namazının kılınmasından sonra evli ve Mahsun (9) ve Mert (4) adında 2 çocuğu bulunan 13 yıllık şehit uzman çavuşun tabutu, askerlerin omuzlarında bir süre taşındı. Cenazeye katılan kalabalık, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklinde sloganlar atarak terör örgütüne lanetler yağdırdı.

Şehit Uzman Çavuş'un cenazesi daha sonra Hamamköyü'ne götürülerek, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 14:48:31
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 14:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?