5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Tüccar devlet anlayışı yayılıyor

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, Kamu Reformu Yasa Tasarısı ile sosyal devlet anlayışının yerini tüccar devlet anlayışına bırakacağını ileri sürdü.

Güzel, Türk Ulaşım-Sen Adana Şubesi bünyesindeki Adana Gar Baş Temsilciliğinin açılış törenine katıldı. Güzel, burada yaptığı konuşmada, Kamu Reformu Yasa Tasarısı ile yürütülen çalışmalarla kamu çalışanlarının tamamen yok edildiğini ileri sürdü.

Son günlerde kamu çalışanlarının aleyhine gelişmeler yaşandığını savunan Güzel, "Türkiye'nin Kamu Reformu, Personel Reformu adı altında yürütülen çalışmaların her biri ülke ve çalışanlar açısından dönüm noktasıdır. Son günlerde kamu görevlilerinin lehine gelişme yok, aleyhine var. Kamu Reformu Yasa Tasarısı ile sosyal devlet anlayışından vazgeçiliyor, tüccar devlet anlayışı yaygınlaşıyor. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama yok. Reform çalışmalarının kamuya zarar vermeden kapanması için çalışıyoruz" dedi.

Özelleştirme ile kamu mallarının talanının gündemde olduğunu söyleyen Güzel, "Özelleştirmelerle kamunun tamamen yok edilmesi öngörülmektedir. Devlet, kamu mallarını özelleştirirken, her şeyi satarken inşaat sektöründen elini çekmiyor. Madem ki özelleştirmeyi savunuyor o zaman, TOKİ'den elini çeksin. Buradaki sorun rant sorunudur. Kamunun ürettiği mallar bir markadır. Marka yoksa sömürülmeye mahkumsunuz demektir" diye konuştu.

Türkiye'de vergilerin vatandaşın sırtına yüklendiğini de ileri süren Güzel, şunları kaydetti:
"Asgari ücretlilerin, ücretlerinin yüzde 41'i kesinti olarak geri alınırken, hükümet Kurumlar Vergisi üzerinde yüzde 10 indirime gidiyor. Türkiye'de vergiler halka ödettiriliyor. Artık ülkeyi yönetenler, küresel rüzgara karşı durmak için göğüslerini siper etmek zorundadırlar."
Konuşmaların ardından Türk Ulaşım-Sen Adana Gar Baş Temsilciliği'nin açılışı okunan dualar eşliğinde, Genel Başkan Nazmi Güzel, Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse, Şube Başkanı Muhittin Topal tarafından gerçekleştirildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 16:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?