5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Urfi Çetinkaya'ya 10 yıl

Matador Operasyonu kapsamında yargılanan Urfi Çetinkaya hakkında Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava karara bağlandı.

Mersin'de 5 yıl önce ele geçirilen 22 ton esrar ve 599 kilo baz morfinin sahibi olduğu iddiasıyla açılan davada Çetinkaya 10 yıl hapis, 450 bin YTL. para cezasına çarptırıldı.

"Teşekkül oluşturmak suretiyle uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 90 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle açılan davada Çetinkaya, tutuksuz yargılanıyordu. Urfi Çetinkaya ile birlikte yakalama emri bulunan Sibel ve Ahmet Semiroğlu çifti mahkemedeki duruşmaya gelmedi. Semiroğlu çifti ile birlikte yargılanan 12 sanık hakkında 2003 yılında karar verilmiş ve Çetinkaya'nın dosyası bu sanıklardan ayrılmıştı. 2000 yılında mahkemede verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Urfi Çetinkaya, sadece gümrük kaçakçılığından sabıkası bulunduğunu iddia etmişti.

Kendisini okul, sağlık ocağı gibi hayır işlerine adadığını ifade ederek, "Uyuşturucudan sabıkam yok."diye konuşmuştu. Mahkeme heyeti, Çetinkaya' ya "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan TCK'nın 188/3-4'ncü maddesine göre ilk önce 8 yıl; daha sonra (baz morfin sebebiyle) 12 yıl ağır hapis cezası verdi.

Çetinkaya'nın duruşmadaki iyi halini dikkate alan heyet bu cezayı 10 yıl hapis cezasına düşürdü. Ayrıca 450 bin YTL para cezasına da çarptırılan Çetinkaya hakkında yakalama emri çıkartıldı.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 17:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?