5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Uyuşturucu tutkunu katil zanlısı ilk kez konuştu: Sanki içimde başkası var

Uyuşturucu tutkunu katil zanlısı ilk kez konuştu: Sanki içimde başkası var


Almanya'da gasp amacıyla bir hayat kadınını boğarak, bir kişiyi de bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla Adana'da tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi. İlk kez konuşan sanık, "Hayalimde canlandırdığım cinayetleri işleyip işlemediğimi hatırlamıyorum" dedi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık 23 yaşındaki A.K. (Abuzer Karahan), avukatı Lokman Hakim Temur ile birlikte hazır bulundu. "Kasten iki kişiyi öldürmek ve gasp" suçlarından 2 kez müebbet ağır hapis istemiyle yargılanan A.K, akli dengesinin yerinde olmadığını öne sürerek tedavi olmak istediğini söyledi. 13 yaşında Almanya'ya gittiğini ve 2001 yılına kadar orada okuduğunu belirten A.K, şunları anlattı:
"Okulda başarılı bir öğrenci olduğum için ismini bilmediğim bir örgüt beni listesine almıştı. Zeki olduğum için beni kullanmak istiyorlardı. Buna izin vermediğim için beni ve ailemi öldürmekte tehdit ettiler. Onlardan kurtulmak kendi beynimi yok etmek için uyuşturucuya başladım. Bunların elinden kurtulmam için Ren Nehri'ne atladım. Kurtulmuştum, hastanede 3 ay tedavi gördükten sonra annem beni Türkiye'ye getirdi. Evlendirildim. Ancak iş bulmama rağmen 1 aydan fazla çalışamıyordum. Sanki beni içimden ikinci bir kişi yönetiyordu. Tekrar Almanya'ya döndüm. Uyuşturucuya başladım, örgüt yine peşime düştü. Bana bilgisayarda silah eğitimi verdiler. Zeki olduğum için bazı bilgisayar şifrelerini kırmamı istediler. Maktullerle nasıl tanıştığımı hatırlamıyorum. Onları gerçekten öldürüp öldürmediğimi de hatırlamıyorum. Ben bir İranlı doktora diş yaptırdım. Bu dişin altına verici yerleştirerek beni takip ediyorlardı. Hayalimde canlandırdığım cinayeti de işleyip işlemediğimi hatırlamıyorum. Adli tıp kurumundaki doktorlar insanın hasta olup olmadığını hiç anlamıyorlar. Sadece tutuklu olduğum için cezadan kurtulmak gayesiyle rapor almaya geldiğimi düşünüyorlar. Bana İstanbul'da doktorlar hiç bir şekilde yardımcı olmadılar. Tekrar gitsem bir şey değişmeyecektir."

Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 17:16:38
Güncelleme :25 Nisan 2006 Salı 12:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?