4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Vatandaşlıktan çıkarıldığını yeni öğrendi

Adana'da kimliğini yenilemek için Nüfus Müdürlüğü'ne başvuran bir kişi, 10 yıl önce Türk vatandaşlığından çıkartıldığını öğrenince şok oldu.

Almanya'da kendi kimliğiyle yaşayan bir kişinin vatandaşlığını sildirdiğini belirleyen Mehmet Zahir Deniz, elindeki belgelerle Türkiye'de yaşadığını ve vatandaşlıktan çıkarılmadığını ispat etmek için mücadele veriyor.

Evli ve 3 çocuk babası Mehmet Zahir Deniz'in (35) başına gelen ilginç olay, 1995 yılında Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde bir markette çalışırken, karakoldan kendisinin çağırılmasıyla başladı. Deniz, karakola gittiğinde başvurusu üzerine Almanya'ya yerleştiği ve askerlik yapmayarak Türk vatandaşlığını sildirdiğini öğrendi. Ancak kendisinin böyle bir başvurusu olmadığını söyleyen Deniz, yönlendirildiğini İskenderun Nüfus Müdürlüğü'ne askerlik terhis belgesiyle istenen evrakları teslim etti. Nüfus Müdürlüğü görevlileri de evrakları alarak sorunu çözeceklerini söylediler.

Marketteki işinden ayrıldıktan sonra eşi Fahriye, çocukları Mehmet, Tuğba ve Emel ile birlikte Adana'ya gelerek Yenibey Mahallesi'ne yerleşen Deniz, kimliğini yenilemek için Seyhan Nüfus Müdürlüğü'ne başvurdu. Burada kendisine "Türk vatandaşlığından çıkarılma" belgesi verilen Deniz, 10 yıl önce yaptığı başvuruya rağmen hala Türk vatandaşı olarak görülmediğini öğrendi.

Vatani görevini İzmir'de yaptığı halde, Almanya'ya yerleştiği ve askerlik yapmayarak Türk vatandaşlığını sildirdiği iddia edilen Deniz, yaptığı araştırmada kendi kimliğini taşıyan bir kişinin Almanya'da yaşadığını tespit etti. Deniz, "Nüfus kayıtlarında 10 yıldan bu yana Almanya'da yaşadığım görünüyor. Almanya makamları ile diyaloga girdim ve bana bu isimde bir kişinin yaşadığını, ancak adres veremeyeceklerini söylediler. Almanya'da benim kimliğimle bir kişi yaşadığı için, yaşadığımı ve kim olduğumu dahi kanıtlayamıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 11:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?