5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Vergi mükelleflerine evrak uyarısı

Adana Vergi Dairesi Başkanı Fatih Acar, Aralık ayının vergi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, mükellefleri eksik evrak ve belgelerini tamamları konusunda uyardı.

Vergi çalışmalarını anlatmak üzere Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Acar, mükelleflerin Aralık ayını iyi değerlendirmesini istedi. Vergi indirimiyle vergilerin de son derece makul seviyeye çekildiğine işaret eden Acar, "Mükelleflerimiz bu ayı iyi değerlendirmeli. Yanlışları, eksikleri, hataları varsa bunları gidermelidir. Biz de bu yöndeki çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bundan sonra yeni bir sürece girdik. Vaktimiz daraldı. 2006'dan itibaren vergi denetimi ve tahsilatı konusunda daha yoğun bir çalışma içerisine gireceğiz" dedi.

Verginin ülkede yaşayan herkesin sorunu olduğunu, vergiyi herkesi sevdirerek daha anlaşılır hale getirmek gerektiğini belirten Acar, şunları söyledi:

"Biz halkla ilişkilere, mükellef ilişkilerine büyük önem veriyoruz. Bu yönde eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Bir yıl öncesine göre çok büyük değişiklikler var. Maliye'ye gelenler bunu görüyor. Artık vergi insanların uykusunu kaçırmıyor. Makul çerçevede birbirimizi anlayarak meseleleri çözüyoruz. Bu meseleyi de ortadan kaldırmak zorundayız. Vergi sevimli bir konu değil. Fakat, Anayasal bir hak ve vicdanı bir sorumluluktur. Çocuklarımızın geleceği için vergiyi en iyi şekilde toplamamız gerekiyor. Çünkü, bu ülkedeki hizmetlerin yürümesi için vergiye ihtiyaç var. Vergi indiriminin vergi tahsilatını artıracağına inanıyoruz. Vergiyi tabana yayma çalışmalarımız sürüyor. Kayıtdışı ekonomiyi en aza indirmek için geceli gündüzlü uğraş veriyoruz. 2006'da bu yöndeki çalışmalarımız daha da artacak."

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 14:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?