3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yaralı atmacaya sahip çıkan olmadı

Adana'da bir genç, evlerinin bahçesinde 2 gün önce yaralı olarak bulduğu atmacayı teslim etmek için belediyeleri ve hayvan barınaklarını aradığını ancak kimsenin ilgilenmediğini söyledi.

Merkez Yüreğir ilçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde oturan Ayhan Gezici (30) evlerinin bahçesinde yaralı bir atmaca buldu. Gezici, sağ kanadından av tüfeğiyle vurularak yaralanan atmacayı evine alarak yarasını kendi imkanlarıyla pansuman etti. Daha sonra kuşun internetten cinsini ve ne yediğini öğrendiğini belirten Gezici, "Su verdim. Et verdim, yemedi. Solucan, böcek filan yiyormuş. Onu da bulamadım" dedi.

Yaralı atmacayı teslim etmek için de aradığı Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği yetkililerinin Seyhan Belediyesi ile irtibak kurmalarını istediğini anlatan Gezici, "Telefonla ulaştığım Seyhan Belediyesi yetkilileri, 'bizim sahamıza girmiyor' dediler. Hayvan barınağını aradım. Onlar da Yüreğir Belediyesi'ni aramam gerektiğini söylediler. Yüreğir Belediyesi yetkilileri de geleceklerini bildirdi ama hala gelen giden yok. Hayvan yaralı, tedavi olmazsa ölecek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 11:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ersindigil IP: 84.62.60.xxx Tarih : 6.01.2008 17:42:23

Bu arkadas cok saf herhalde, Cünkü Türkiyede para olmayinca degil bir atmacaya insanlara bile bakmiyorlar. iyi niyetli arkadas korkarim bu atmacayi sen vurup yaraladin diye itham ederler ve de ceza verirler. Neyse genede sen kendin imkanlarinla tedavi et ve dogaya birak derim. bu kuscagiza sahip cikip bu kadar zahmet edip baktigin icin tesekkür ederim.