21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

1 milyon turist bekleniyor

Rixos Hotel Premium Belek ve Rusya'daki en büyük turizm acentalarından biri olan Tez Tur'un ortaklaşa organize ettiği toplantıda bir araya gelen iki yüzü aşkın Rus turizm acentası, 2006 yılı için Antalya'ya 1 milyon turist sözü verdi.

Önce Mısır'da yapılması planlanan ancak TezTur'un tercihi ile Rixos Hotel Premium Belek Antalya'da gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye'ye en fazla turist getiren ilk 10 acentaya başarı ödülü ve plaket verildi.

Ödül törenine katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel konuşmasında acentalardan 2005 yılında Antalya'ya gelen 450 bin Rus turist sayısının 2006 yılında 1 milyona çıkarılması konusunda acentalardan söz istedi. Alkışlardan sonra "Bu alkışları söz verdiniz olarak kabul ediyorum" diye konuşan Türel, Antalya'nın, turizm potansiyeliyle Rus halkının tüm beklentilerini eksiksiz karşılayacak kapasitede olduğunu, Antalya olarak Rus turistleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince de yaptığı konuşmada Rus acentalara gösterdikleri ilgi sebebiyle teşekkür ederek, turizmciler olarak Rus turistleri kışın da Antalya da görmek istediklerini söyledi.

Antalya'nın deniz, kum ve güneşi, müşteri odaklı hizmet anlayışı ile birleştirerek Akdeniz'de Rus turistler için en cazip destinasyon haline geldiğini anlatan Tamince, "Antalya'nın dünya turizmindeki hızlı yükselişine karşın biz Türkiye olarak dünyaya Antalya'yı henüz tam olarak anlatamadık. Antalya sadece yaz aylarında ziyaret edilecek bir kent değil. Antalya kış turizmi olanakları, kültürel ve tarihi değerleri ile 4 mevsim turizme hizmet etme potansiyeline sahip bir kent" dedi.

Tez Tur Rusya Yönetim Kurulu Başkanı Aleksandr Burtin ve TezTur Türkiye Genel Müdürü Levent Aydın da yaptıkları konuşmalarda 2006 hedeflerinin çok daha büyük olduğunu belirttiler. Oluşturdukları güçlü işbirliğinin artarak devam edeceğini açıklayan Tez Tur yöneticileri Rus acentaları toplayarak önemli bir organizasyona imza atan Rixos'un, bu toplantıyla Türk turizmine büyük katkı sağladığının altını çizdiler.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 13:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?