21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

İş için intihara teşebbüs etti

Antalya'nın Alanya ilçesinde nüfus kağıdı olmadığı için girdiği işlerde en fazla bir hafta çalışan sonra çıkartıldığını söyleyen Diyarbakırlı A.R. (37) adlı genç, inşaat halindeki bir binanın yük taşıma vincine çıkarak intihara kalkıştı.

Alanya'nın Mahmutlar beldesinde Barbaros caddesinde bir inşaatın vincine çıkan A.R. adlı genç, Alanya'ya geldiği bir yıldan buyana bir çok işe girdiğini, nüfus kağıdı olmadığı için işlerden atıldığını iddia etti. Sesini duyurmak için bu yolu seçtiğini söyleyen genç adam, ikna edilerek intihardan vazgeçirildi.

Makamında kabul ettiği gencin sıkıntısın dinleyen Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, "Sana maddi yardım yapalım" diyence, "Efendim ben iş istiyorum ama nüfus kağıdım yok. Babam 1972 de Diyarbakır Lice'de depremde yaşamını yitirdi. Jandarma yemeğimden üzerimdeki elbiseme kadar ihtiyaçlarımı karşıladı ve bana baktı. Artık kimseye yük olmak istemiyorum. Bana nüfus kağıdı çıkartın, iş bulup çalışmak istiyorum" dedi.

Kaydı bulunan ancak bugüne kadar nüfus kağıdı olmayan genç adam için kaymakam, nüfus kağıdı çıkartılıp iş bulunması talimatı verdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 18:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?