21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Alanya'da 7 kişiden bir'i icralık

Antalya'nın Alanya ilçesinde her 7 kişiden birinin icralık olduğu bildirildi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, devam eden icra davalarına ilişkin bilgi verdi.

Halen devam etmekte olan 31 bin dosya bulunduğunu anlatan Ali Yeldan, "Bugüne kadar 18 bin 389 icra davası sonuçlandı. Bu davalar arasında geçmiş yıllardan devredenler de var. Ayrıca, 2008 yılında açılan 3 bin 194 icra davası da sürüyor" dedi.

Ali Yeldan, Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nin açık cezaevi olabilmesi için gerekli dosyanın hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na gönderildiğini, dosyanın da Bakanlıkça 2008 yılı içerisinde onaylanacağını söyledi.

Onaylanma gerçekleştiği zaman cezaevinin açık olarak faaliyetine devam edeceğini anlatan Yeldan, şöyle konuştu: "Bu olduğu takdirde mahkumlar, adliye ve belirlenecek diğer kurumlarda vardiyalı olarak çalışabilecek. Suç oranlarındaki düşüşte cezaevinin katkısı çok büyük. Cezaevinde mahkumlar eğitim alıyor. Meslek edinmeleri konusunda da çalışmalar yapılıyor. Şu an cezaevinde 754 tutuklu ve hükümlü bulunmakta. Ayrıca 4 senede adliyeye 100 üzerinde personel alımı yapıldı. Alanya sürekli büyüyen bir kent. Adliye olarak daha iyi hizmet verebilmek için önümüzdeki nisan ayında yeni personel alımı yapacağız. Müracaatta bulunacakların KPSS'de 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir."

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 10:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?