21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Alman turist Alanya'da toprağa verildi

Alanya'da, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 78 yaşındaki Alman turist Wilhem Held, vasiyeti üzerine Alanya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Almanya'dan tatil için Alanya'ya gelen Alman Wilhem Held, Saray Mahallesi Güzelyalı Caddesi'ndeki Gardenia Otel'e yerleşti.

Turla tatile gelen Held'i başka bir odada kalan arkadaşı kahvaltıya davet etti. Arkadaşının telefonlarına ulaşamayan arkadaşı bu kez otel yönetiminden yardım istedi.

Held'in odasına yedek anahtarla giren personel, Alman turistin yatağında hareketsiz yattığını gördü. Polis ve savcının yaptığı ilk incelemede, yaşlı adamın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirlendi. Alman Wilhem Held'in, her yıl tatil için geldiği Alanya'yı çok sevdiği, eşi Edith ve kızı Birgit'e "Eğer bir gün Alanya'da ölürsem Almanya'da değil cennet Alanya'da kalmak istiyorum. Beni Alanya'da doğduğum kentin toprağıyla gömün" diye vasiyet ettiği öğrenildi.

Almanya'dan gelen yaşlı adamın ailesi, bu isteğini yerine getirdi. Alanya Belediyesi yabancılar mezarlığına gömülen Held'i, eşi ve kızı son yolculuğuna uğurladı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 13:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?