21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

5 yıldızlı tuvalete büyük ilgi

Antalya'da yaptırılan umumi tuvalet, iç dizaynı ve hijyeniyle 5 yıldızlı hizmet veriyor.

Erzurumlu işadamı Mehmet Yıldırım tarafından Cumhuriyet Caddesi'ndeki Vakıf İş Hanı'nın zemin katına açılan tuvalet, lüks otellerdeki tuvaletleri aratmıyor. Daha önce madenci olarak yer altında çalıştığını söyleyen tuvalet işletmecisi Yıldırım, "Yer altında korbondioksit, karbonmonoksit ve grizu gibi ölüm tehlikesiyle tuvaletimizi acele yapıyorduk. İşte o zaman insanların rahatlıkla ihtiyacını giderebileceği bir tuvalet yapmayı kafama koydum" dedi.
Antalya'nın turizm kenti olduğunu da ifade eden Yıldırım, turistlerin ve Antalyalıların kullanabileceği hijyenik tuvalet ihtiyacı bulunduğunu gördüğünü söyledi. Bunun üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait iş hanının bodrum katındaki bölümü tuvalet olarak düzenlemeye karar verdiğini dile getiren Yıldırım, "Tuvaletin Avrupa standartlarında olmasını istedim" diye konuştu.

Tuvaletin projesini Fransa'da yaşayan bir mimar arkadaşına hazırlattığını ifade eden Yıldırım, lüks malzeme kullanarak yapılan tuvalet için 100 bin YTL harcadığını söyledi. Tuvalete Antalya'yı tanıtan posterler, tablolar astıklarını hatırlatan Yıldırım, ilerde savuna, dinlenme odaları ve spor merkezi kurulacağını vurguladı. Abonelik sistemi de olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İsteyen müşterilerimiz bize abone oluyor. Ücret öderken verdiğimiz kartı bize göstererek ihtiyacını yüzde 50 daha ucuza gideriyor" şeklinde konuştu.

Tuvaletin çok temiz olduğunun altını çizen müşteriler, "Turizm kenti Antalya için böyle bir tuvalet şarttı. İçerisi hijyenik. Çok memnunuz. Abonelik sistemi olması çok avantajlı" dedi.
Tuvaletin normal ücreti yerli müşteriler için 50 YKr, yabancılar için ise 50 cent.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 17:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ggg IP: 85.105.140.xxx Tarih : 28.12.2005 17:51:23
cok sacmöa