21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

AKP 4. Murat'a benzetildi

İçkili yerlerin belirli bir merkezde toplanması çalışmaları Antalya İl Genel Meclisi toplantısında sert tartışmaların yaşanmasına sebep oldu.

CHP üyeleriyle AK Parti üyeleri arasındaki tartışma büyüyünce konu Cuma gününe ertelendi.

Antalya İl Genel Meclisi'nde görülen "İçkili yerlerin belirli bir merkezde toplanması" girişimi büyük tartışmalara neden oldu. İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantısında, Gazipaşa, Demre, Gündoğmuş, Korkuteli, Kemer, Kumluca, İbradi ilçelerinden 30 ayrı işletmenin içki ruhsatı talebi görüşüldü.

Bu madde görüşülürken de AK Parti ile CHP'li meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı. İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanı İsmet Uysal, içkili yer bölgeleriyle ilgili yasa ve yönetmeliklerin "4. Murat zihniyetinde olduğunu" iddia etti. Antalya'nın turizmin başkenti olduğunu, Türkiye'nin turizm sektöründen yılda 9 milyar dolar gelir elde ettiğini belirten Uysal, içkili yer bölgesi tespiti kararının turizme zarar vereceğini ileri sürdü. Uysal, CHP'li üyelerin ruhsat verilmesine karşı oy kullanacağını açıkladı.

AK Parti Grup Başkanı Ali Yalçın da içkili yer bölgelerinin yasa ve yönetmelikler çerçevesinde kaymakamlıklar tarafından belirlendiğini ve İl Genel Meclisi'nce de onaylanmak üzere gönderildiğini söyledi. Yalçın, ruhsat verilmesinin kabulü yönünde oy kullanacakların söyledi. MHP Grup Başkanı Ahmet Şahin de, eski işletmeler için haksız rekabet yaratacağı gerekçesiyle içki ruhsatı verilmesine karşı çıkarken, DYP Grup Başkanı Ali Zeybek, ruhsat verilmesine ılımlı baktıklarını dile getirdi.

AK Partili Meclis Üyesi Ayşe Güliz Yılman ise, bu kararın araştırılmadan verilmesinin yanlış olacağını belirterek, konunun yerinde incelenmesini istedi. Bu konuşma sırasında CHP'li üyeler ile AK Partili üyeler arasında tartışma çıktı. Meclis üyelerinden gelen talep üzerine içki ruhsatıyla ilgili 8 gündem maddesi, 9 Aralık Cuma günü yapılacak İl Genel Meclisi toplantısına ertelendi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 17:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?