21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Alman öğrenciler Kaş'ı ziyaret ettiler

Almanya'nın Kassel Şehri'nden Kaş Merkez İlköğretim Okulu'nu ziyarete gelen 15 kız, 8 erkek olmak üzere toplam 23 öğrenci, Türk ailelerin yanında kalacak. Öğrencileri 15 gün misafir edeceklerini söyleyen Okul Müdürü Bahri Toker, "3 yıldan bu yana, kardeş okulumuz olan Almanya'nın Kassel Şehri Offenen Shule Waldau Okulu'ndan öğrenciler geliyor. Öğrencilerimizin buraya gelmesinden büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. 

Ziyarette konuşan Kaş Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Toker, "Bizim öğrencilerimiz de ilk defa geçen yaz mevsiminde Almanya ziyaretini gerçekleştirdi ve çok büyük yakınlık gördük. Amacımız Avrupa Birliği sürecinde farklı kültürdeki çocuklarımızı kaynaştırmak, karşılıklı kültür alış verişinde bulunmak, geleceğe dönük yarınların sahibi gençlerimiz arasında kalıcı dostluklar sağlamak ve ülkemizin misafirperverliğini en iyi şekilde göstermektir. Bunun gibi karşılıklı ziyaretlere ileriki yıllarda da devam edeceğiz" diye konuştu. 

Almanya'dan gelen öğrencilerin Gurup Başkanı Arthur Mehmet ise, "23 öğrenci, 3 öğretmen ve 2 öğrenci velisi ile birlikte, kardeş şehir Kaş'a geldik. Öğrenciler, 15 günlük ziyaret sırasında Türk ailelerinin yanında kalarak Türk kültürünü, Türk aile yapısını, okul hayatını yakından görerek, inceleyeceklerdir" ifadelerini kullandı. 

15 günlük program dahilinde misafir öğrencilerin Türk yemekleri yiyecekleri, okulda derslere girerek Türkiye'deki eğitimi yakından görecekleri, Kaş'ın tarihi yerlerine geziler düzenleyerek, kaldıkları ailelerle birlikte piknik yapacakları öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 20:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?