22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Altyapı sorunu Meclis'te

Antalya'nın doğu ilçelerinde yaşanan altyapı ve arıtma tesislerinin yetersizliği konusu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Nail Kamacı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşındı.

CHP Antalya Milletvekili Nail Kamacı'nın TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Antalya ilinin turizm altyapı sorunu bugünlerde gündemi daha fazla meşgul etmeye başlamış durumda olduğunu belirtti. kamacı, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Altyapı yatırımları yetersizdir ve var olan arıtma tesisleri, sayıları giderek artan turistik tesislerin yükünü kaldıramamaktadır. Kentin batı bölgesinde şimdilik ciddi bir sorun yaşanmazken, doğu bölümünde özellikle Side Kumköy, Çolaklı ve Manavgat merkezi, Alanya ile Sarılar, Türkler, Tosmur, Okurcalar beldeleri risk altındadır. Bu bölgelere bir an önce artıma tesisi kurulması gerekmektedir. Yine Aksu ve Acısu Irmaklarının geçtiği Belek de tehlike sinyalleri vermeye başlamıştır. Antalya ilimizdeki deniz kirliliği Avrupa basını ve medyasında da yer almıştır. Bu bağlamda, Antalya ilindeki çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla altyapı sorunlarının nasıl ve ne zaman çözümlenmesi planlanmaktadır? Denizi kirleten turistik tesislere karşı nasıl bir yaptırım uygulanacaktır? Mavi bayraklı sahillerin kirlenmesini önlemek için ne gibi çalışmalar yapılmıştır ve yapılacaktır? Antalya'da yetersiz alt yapı nedeniyle artan çevre ve özellikle de deniz kirliliği sorunları karşısında yeni turizm tahsislerine bir süreliğine ara verilmesi düşünülmekte midir?".

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 12:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?