21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Antalya'da askeri tatbikat

Antalya'da, kitle imha silahlarının yayılmasına karşı güvenlik inisiyatifi çerçevesinde 4 ülkenin katılımıyla deniz, kara ve havada gerçekleştirilecek "Anadolu Güneşi 06" tatbikatının deniz safhası tamamlandı. 

Kitle imha silahlarının ulusal ve uluslararası boyutta önlenmesine ilişkin olarak Antalya'da başlayan 'Anadolu Güneşi 06' tatbikatının deniz safhası gerçekleştirildi. 

ABD donanmasına bağlı ''Nicholas'', Fransa donanmasından ''La Motte- Picquet'', Portekiz deniz kuvvetlerine ait ''General Pereiradeca'' ile Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı ''Barbaros'' ve ''Gaziantep'' firkateynlerinin iştirak ettiği tatbikatı 31 ülke gözlemcisi de takip etti.

 Tatbikatta ilk olarak şüpheli bir ticari geminin yerini tespit etmek için deniz karakol uçağı keşif yaptı. Daha sonra ticari gemiden malzeme almaya çalışan şüpheli helikopter incelendi. 

Gaziantep firkateyninden kalkan Seahawk helikopteri, şüpheli helikoptere müdahale ederek, eskortluk yaptı. Daha sonra uluslararası sularda kimyasal silah taşıyan hayali bir ülkeye ait gemiden denize düşen cisim, özel kıyafetli dalgıçlar tarafından bulundu. Bomba imha ekipleri tarafından da incelenen cisim, gerekli birimlere teslim edildi.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 17:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?