21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Antalya'da dolu felaketi

Alanya'da İlçesi Klepatra Plajı'nda yüzlerce turist denize girerken, 20 kilometre uzakta bulunan Hacıkerimler ve Yeni Köy'e dolu yağdı. 1 saat süren dolu yağışının ardından, her iki köyde bulunan seralar yerle bir oldu. Arı kovanları 50 santimlik dolunun altında kaldı.

Alanya, dört mevsimi birden yaşadı. Bir tarafta yazdan kalma günler yaşanırken; diğer tarafta yağmur, fırtına ve dolu hayatı felç etti. Kleopatra Plajı'nda turistler denize girip güneşli havanın tadını çıkartırken, 20 kilometre yukarıda bulunan Hacekerimler ve Yeni Köy'de yağan dolu hayatı felç etti. Dün gece saat 21.00'de başlayan dolu 1 saat sürdü. Yağışın ardından köy bembeyaz olurken, dolu kalınlığı bazı yerlerde 60 santime ulaştı. Yağış nedeniyle gece geç saatlere kadar köye giriş ve çıkışlar kapandı. Sabahın erken saatlerinde köye giden Karayolları ekipleri, kapanan yolları açtı. 1 saat süren yağışın ardından köyde bulunan seralar ağırlığa dayanamayarak çöktü. Meyve ve narenciye ağaçlarının yaprak ve çiçekleri tamamen döküldü. Arı kovanları ise 50 santimlik dolunun altında kaldı.

Olay yerinde inceleme yapan AK Parti Antalya İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Arslan, gerekli yerlere haber verildiğini ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başladığını söyledi.

500'e yakın arı kovanı dolunun altında kalan üretici Sami Karalı, "Zararım fazla değil. Sabah erkenden gelip kovanları dolunun altından çıkardım. 15 ila 20 kovan zararım var ancak seraları çöken komşularımın yanında bir şey değil. Asıl zarar seralarda" dedi.
Hacikerimler Köy Muhtarı Hüseyin Güvercin, her iki köy halkının da büyük zarara uğradığını söyleyerek, şöyle konuştu;
"Zararımız en az 2 trilyon. Seraların yüzde 80'i kullanılamaz hale geldi. Ayrıca meyve ve narenciye ağaçları çiçeklerini döktü. Bu yıl ağaçlardan ürün almak imkansız. Çok zor durumdayız. Hükümetten en kısa zamanda her iki köyü de afet kapsamına almasını istiyoruz" diye konuştu.

Seraları zarar gören çiftçiler ne yapacaklarını bilemez halde yetkililerden destek istedi. Bazı çitçilerin 'seraların üzerinde biriken doluları temizlemek için' büyük gayret sarf ettiği gözlendi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2006 Cumartesi 18:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?