21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Antalya'da fuhuş çetesi yakalandı

Geçtiğimiz hafta içerisinde Altınkum Mahallesi’nde bulunan bir oteli silahla basan ve otel içerisinde sağa sola rastgele ateş eden kimliği belirsiz kişiler, olay yerinden M.Ö. isimli şahsın kullandığı 48 M 3854 plakalı otomobille kaçarken, Falez Kavşağı’nda kontrol yapan ekipler tarafından yakalanmıştı. Silahla otel basma olayına karıştıkları tespit edilen ve otomobil içerisinde yakalanan A.E., A.T. ve M.Ö.’nün üzerlerinde ve otomobilde yapılan aramalarda, 2 adet ruhsatsız silah ve şarjörü, 9 adet dolu fişek, 2 adet sustalı bıçak ele geçirildi.


Gasp Büro Amirliği ekiplerinin olayla ilgili yaptığı geniş çaplı araştırmanın ardından, olayla ilgisi bulunduğu belirlenen Y.G. A.S. ve M.Ö. de şehrin değişik yerlerinde yakalandı. Gasp Büro Amirliği ekipleri, son yakalanan şahısların cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve silahlı gasp suçu işledikleri kanaatine vararak, Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle müşterek çalışmaya başladı.

 Baskın yapılan otele silahlı saldırıda bulundukları belirlenen ve olayın ardından firar eden şüphelilerden M.K. ve İ.A.’nın yakalanması için bir pansiyonda polis ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet 9 milimetre çapında dolu fişek ele geçirildi. Polis ekiplerinin pansiyonda yapılan çalışmalarda, yabancı uyruklu kadınlara para karşılığı fuhuş yaptırıldığı tespit edilmesi üzerine, konuya Ahlak Büro Amirliği tarafından el konuldu. Fuhuş olayıyla ilgili olarak firar eden İ.A. yine polis ekiplerinin yaptıkları uygulamada yakalanarak gözaltına alındı. Otelin basılması olayına karıştığı tespit edilen şüphelilerden Y.C. de Konyaaltı Caddesi’nde polis tarafından yakalandı. Şüpheliler arasında kimliği açıklanmayan 1 kişinim daha olduğu bildirildi.


Olaylarla alakalı 10 kişi, ’cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, silahlı gasp ve 6136 silah kanununa muhalefet’ suçlarından evrak düzenlenerek, savcılığa sevk edildi. Zanlıların savcılıktaki ifadeleri sürüyor.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 12:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?