21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Aşiretten silahsız düğün

Antalya'da dünyaevine giren Naimi Aşiretinin en büyük oğlu Yunus Emre İnce, düğün davetiyesi'ne 'Silaha Hayır' ibaresi koyarak silahlı kutlamalara tepki gösterdi. Bu akşam Tarım İl Müdürlüğü Sosyal Tessisleri'nde yapılan düğünde, aşiret ağalarının yanlarında getirdikleri silahlar Aşiret lideri Sıraç İnce tarafından toplanarak çelik kasaya konuldu.

Aşiret liderinin oğlunun düğününde semah gösterisi yapıldı. Dans grubu danslarını sergilerken Aşiret lideri İnce elinde bulunan dolarları havaya fırlattı. Gelin ve damat dans ettikten sonra kendileri için hazırlanan gösterileri izledi.

Takı merasiminde gelin ve damata 5 kilo altın, 20 bin YTL'de para takıldı. Düğün öncesi basın mesuplarına açıklama yapan damat Yunus Emre İnce, "Bugüne kadar birçok insanın kutlama amacıyla kullanılan silahlar nedeniyle yaralaması ve hayatını kaybetmesi üzücü. Son olarak meydana gelen bilinçsiz silah kullanımı sonucu genç bir kız yaşamını yitirdi. Bizim düğünümüzde de bu tip bir olayın meydana gelmemesi için düğün davetiyesine 'Silaha Hayır' yazdırdık. Ve bizzat telefon açarak düğüne gelirken silahlarını bırakmalarını rica ettik. İnşallah bu yaptığımız olay başkalarına örnek olur" dedi.

Eşinin kararı ile böyle bir uygulama yaptıklarını ifade eden gelen Burçin İnce, "Yaşanan olaylar gerçekten üzüntü verici. Eşimle konuşarak düğünümüzde de bu tip olay yaşanmaması için bu uygulamayı yaptık. Eğlenceye gelen insanların boşyere canından olmaları ve yaralanmaları istenmeyen bir durum. İnsanlara örnek olmak istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 12:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?