21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Aspendos'ta yağlı güreş

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belkıs Beldesi'nde bulunan tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda yağlı güreş düzenlenmesi için yeşil ışık yaktı.
 
AKP Antalya Milletvekili Burhan Kılıç'la birlikte Belkıs Belde Belediye Başkanı Hümmet Mert'i makamında kabul eden Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aspendos Antak Tiyatrosu'nda yağlı güreş şampiyonası düzenlenmesi için gerekli izinlerin verileceğini müjdeledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belkıs Belediye Başkanı Hümmet Mert; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Mart 1930'da Aspendos Antik Tiyatrosu'nu ziyaretinde, "Bu kalede temsiller düzenleyin, konserler verin, güreşler tertip edin" şeklinde ifadesi bulunduğunu kaydetti. Daha önceleri Aspendos Antik Tiyatrosu'nda Kırkpınar'dan sonra Türkiye'nin en büyük güreş turnuvasının düzenlendiğini ancak uzun süredir bu güreşlerin yapılmadığını kaydeden Belkıs Belediye Başkanı Hümmet Mert, "Belkıs Belediyesi olarak biz Aspendos'taki eski güreşleri tekrar canlandırmak istiyoruz.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nda düzenleyeceğimiz güreş organizasyonu geleneksel ve uluslararası nitelik taşıyarak, turizm beldesi olan yöremizde turizmin daha da gelişmesine katkıda bulunacak. Biz şimdiden bu heyecanı yaşamaya başladık" dedi.
 
Diğer taraftan Belkıs Belediye Başkanı Hümmet Mert'in Ankara ziyareti çerçevesinde Belkıs'ta imar alanları genişliyor. Antalya Milletvekili Burhan Kılıç'la birlikte Müzeler Genel Müdürlüğü ziyaretinde konunun gündeme geldiğini ifade eden Başkan Mert, "Belkıs Belediyesi ve Müzeler Genel Müdürlüğü yetkililerinin 8-14 Mayıs tarihleri arasında yapacakları ortak çalışmayla beldemizde bulunan SİT alanları daraltılacak. SİT alanı niteliğini kaybeden araziler imara açılacak" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 13:06:14
Güncelleme :29 Nisan 2006 Cumartesi 13:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?