21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Ayı saldırdı, köpek kurtardı

Antalya'nın İbradı ilçesinde bir kadın, ayının saldırısı sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, kışları İbradı'da dağlık bölgede yaşayan ve eşiyle hayvancılık yapan Meliha Erdoğan (48), Çuvallı mevkisinde bir ayının saldırısına uğradı. Sol ayağından ve kalçasından yaralanan Meliha Erdoğan, Akseki Devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

Meliha Erdoğan, yaptığı açıklamada, Akseki'de oturduklarını ve hayvancılıkla geçimlerini sürdürdüklerini belirterek, kış mevsiminde hayvanları otlatmak için İbradı'ya gittiklerini kaydetti. Hayvanların, konakladıkları yerden yaklaşık 300 metre uzakta otladığını ifade eden Meliha Erdoğan, hayvanların yanında bulunan dört köpeğin havlamaya başlaması üzerine bölgeye gittiğini ve köpeklerin bir ayı ve yavrusuyla kavga ettiğini söyledi. Ayının, kendisini görünce üzerine saldırdığını anlatan Meliha Erdoğan, köpeklerin saldırısı sonucu ayının kendisini bıraktığını ve yavrusuyla bölgeden kaçtığını belirtti.

Ayının saldırısı sonucu sol ayağı ve kalçasından yaralandığını söyleyen Meliha Erdoğan, ''Köpekler olmasaydı ayı beni parçalayabilirdi. Yaşamımı dört köpeğime borçluyum'' dedi

AA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 14:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?