22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bahadıroğlu tarihi anlattı

Günümüzün en değerli romancılarından Yavuz Bahadıroğlu “Kitap-Tarih ve Çocuk “ konulu konferansı vermek üzere Toros İlköğretim Okuluna geldi.

Tarihi romanlarıyla neslin tarih bilincini pekiştirmeye, gençlerle tarihimiz arasında sağlam köprüler atmaya kendini adamış yazarımız, konferansından sonra imza töreninde sevenleriyle buluştu.

Öğrencilerimiz tarihî duyarlılıklarını Bahadıroğlu’yla paylaşırken çok mutluydular. Sordukları sorularla Bahadıroğlu’ nu da memnun eden öğrencilerimiz imza töreninde daha önce okudukları kitapları da imzalatmanın zevkini yaşadılar. Bazı öğrencilerimizin hediye etmek için anne, babası adına da kitap imzalattıkları görüldü. Bu davranış Toros İlköğretim Okulunun kendi içerisinde kitap okuma faaliyetlerini ne kadar olgunlaştırdığının delili oldu.

Toros İlköğretim Okulu Türkçe öğretmenleri ünlü yazarımızı kitap okuma faaliyetleri hakkında da bilgilendirdi. Yapılan okuma takip formu çalışmaları, ardından kitap kurdu yarışmaları yazarımızı da etkiledi. Toros İlköğretim Okulunun çok önemli bir misyonu üstlendiğini belirten ünlü yazarımız tarihi öğrencilerin kuru teori kitaplarından değil, yazarların gözlemlerinin de bulunduğu romanlardan öğrenmesi gerektiğini üzerinde durdu. Bunun da en güzel örneklerini Tarık Buğra’nın verdiğini, tarihi romanların üzerine basa basa okullarımızda değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Toros, okuma kulübünün düzenlediği bu çalışmaların devam edeceğinin müjdesini veriyor. Ayrıca Türkiye’ de ilk defa yapılacak olan “Kitap Kültürü Yarışması” nın organizasyonuna da başlayan Toros İlköğretim okulu, kitap okumayı Türk insanının temel karakteri halsine getirmeye kararlı olduğunu gösteriyor.
.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 12:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?