7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Bayramda ulaşım % 50 indirimli

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nda rahat dolaşabilmeleri için 4 gün boyunca ulaşım tarifesini yüzde 50 indirdi.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu geçirmeleri için gereken tedbirleri aldı. Zabıta, itfaiye, ASAT başta olmak üzere birçok birim bayram süresince görev başında bulunacak.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) Genel Kurulu'nun aldığı karar gereğince Kurban Bayramı süresince tüm toplu taşıma araçlarının ücret uygulaması belirlendi. Buna göre dört günlük bayram süresince, otobüs, minibüs ve tramvay yüzde 50 indirimli yolcu taşıyacak.

Bayramda zabıta personelinin haftalık izinleri kaldırılacak. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, halka hizmet verecek ve bayram süresince açık olacak tüm işyerlerinin Arife Günü'nden itibaren ekiplerin kontrolleri altında tutulacağını belirtti. Şehir merkezinde görevli personel sayısının artırılacağı ve Büyükşehir Belediyesi'nin özel güvenlik kadrosunun da desteğiyle 200 personelle gerekli önlemlerin alınacağı bildirildi. Bayram süresince, Turizm Çarşısı, Kale Kapısı Karakolu, ve Otogar Zabıta Karakolu personeli sabah saat 08.00'den 23.00'e kadar görevli bulunacak. Vatandaşlar olası şikayetlerini Zabıta Merkezi'ne bildirebilecek.

Zabıta ve Veteriner Müdürlüğü personeli bayram boyunca denetimlere devam edecek. Kurbanları bulvar, cadde gibi yerlerde kesenlere ve atıklarını ortada bırakanlara yasal işlem uygulanacak. Soğuksu kapalı semt pazarı, Zafer Mahallesi, Teomanpaşa Mahallesi, Yeşilbahçe Semt Pazarı'nda oluşturulan kesim merkezlerinde zabıta ekipleri ve veteriner hekimleri hazır bulunacak. Yetkililer ayrıca, Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların seyyar satıcılardan alışveriş yapmamalarını, dilencilere de para vermemelerini isteyerek, vatandaşı bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

İtfaiye Daire Başkanlığı'nda da tüm izinler kaldırıldı. İtfaiye ekipleri 11 ayrı grupla 241 personel 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Merkez grup başta olmak üzere, Toptancı Hali, Eski Sanayi, Meydan, Yeşilbayır, Varsak, Pınarlı, Beldibi, Kaleiçi, Çamlıbel ve Lara grupları ve motorize ekipler olası bir yangına karşı hazır olacak.

Bayramda vatandaşların mezarlık ziyaretlerini rahat ve huzur içinde yapmaları için Andızlı ve Duraliler Mezarlığı'nda da gerekli tedbirler alındı. Mezarlıklarda vatandaşlara karanfil ve çikolata dağıtımı yapılacak. Ayrıca dokuz din görevlisi dua için hazır bulunacak. Sahte din görevlilerinin vatandaşların dini duygularını istismar etmesi önlenecek.

CHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 17:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?