22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bel ağrısına dikkat

Soğuk havalara bağlı olarak bel, boyun ve romatizmal hastalıklarda artış görüldüğünü belirten Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahi Uzmanı Dr. Medet Yıldız, bu tür rahatsızlıklarla karşılaşmamak için soğuktan korunulması gerektiğini belirtti.

Korkuteli Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahi Uzmanı Dr. Medet Yıldız, bel fıtığının, kalça ve bacağa vuran ağrılarla ortaya çıkabileceğini ifade etti. Bu tür rahatsızlıkların özellikle havaların birden soğumasıyla daha da arttığını belirten Dr.Yıldız, "Soğukların ağrı eşiğini düşürücü ve kas spazmını artırıcı etkisi nedeniyle fizik tedavi kliniklerine başvurularda artışlaş görülmekte. Bu nedenle kış aylarında muhtemel hastalık riskini azaltmak için mümkün olduğu kadar soğuğa maruz kalmamaya özen gösterilmeli. Özellikle 40 yaşın üzerindeki insanların sıcak bir ortamdan soğuk havaya çıkarken dengeli bir giyim şekli benimsemesi en etkin önlemdir" dedi.

Dr. Medet Yıldız, romatizmal ağrıları basit ilaçlarla geçiştirmenin olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirterek, "Romatizmal ağrıları bulunan hastaların ağrılarını basit ilaçlarla geçiştirmeleri yerine mutlaka uzman bir hekim kontrolünden geçmesi, hastalığın teşhisi ve tedavisinde çok önemlidir" diye konuştu

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 14:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?