7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Bindallı yeniden moda

Geçmişi 200 yıl öncesine kadar uzanan atlas ipek veya kadife üzerine gümüş telle işlenmiş, el emeği bindallı kıyafetler yeniden gözde oldu. 

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Dereköy'de yöresel kıyafetler diken ev hanımı Meryem Gedikoğlu, eski tarz, el işi kıyafetlerin günümüzde yeniden gençler tarafından tercih edilmeye başlandığını söyledi. 

Kına gecelerinde ve düğünlerde artık genç kızların, düğün sahibi annelerin, özel tasarlanmış yeni yapım bindallıları giydiğini belirten Gedikoğlu, "El işi göz nuru bindallılar günümüzde büyük rağbet görüyor. Bu tip eski bindallıları, aylarca göz nuru dökerek üzerindeki simleri kendim işledim. Özel günlerde anneler, gelinlik genç kızlarının aile içinde giymeleri için diktiriyorlar. Bazı aileler de evinin duvarına çerçeveletip dekor maksatlı asmak için bu eski elbiseleri tercih ediyor. Her biri sanat şaheseri olan bu eski bindallılar, geleneksel kültürümüzün yaşatılması anlamında büyük bir görevi yerine getiriyor. Geçmişteki el sanatı ve göz nuru özel kıyafetlerimizi unutmuyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 15:29:59
Güncelleme :21 Mayıs 2007 Pazartesi 15:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?