22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bir gecede 70 nikah

Antalya'da hayırsever bir dernek tarafından düzlenen törende 70 çiftin nikahı kıyıldı. Törene katılan çiftlerden kimilerinin çocukları ve torunlarıyla katılmaları ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Tüm Antalyalı Yardıma Muhtaçları Koruma ve Kalkındırma Derneği tarafından nikah töreni düzenlendi. Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen törene imam nikahlı 70 çift katıldı. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen çiftlerin nikahını Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Merkez ilçe belediyelerin nikah memurları kıydı. Nikah töreni sırasında bastıran yağmur düzenlenen organizasyona bir süre ara verilmesine neden oldu. Öte yandan nikaha katılan bazı çiftler ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu. Çiftlerden Hasan Gambuk (45), kendisinden 5 yaş büyük nişanlısı Fatma Kayran (50) ile nikaha torunu ve damadı ile katıldı. Ayrıca 1.5 yıllık imam nikahlı Gambar Güler ve Gülbeyaz Yeşilçay çifti törene 2 aylık bebekleri ile geldi.

Tören sonunda açıklama yapan Tüm Antalyalı Yardıma Muhtaçları Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Hüsnü Köksal, "Antalya genelinde 'nikahsız çift kalmasın' kampanyası çerçevesinde 110 çift başvurdu. Bunlardan bazılarının yaşının küçük olması bazılarının da evrak eksikliği nedeniyle başvuruları kabul edilmedi. Şu an 70 çiftten 67'sinin nikahı kıyıldı. Diğer çiftler ise hamilelik rahatsızlıkları nedeniyle katılamadı. Biz bu etkinlikleri devam ettirerek; geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 00:09:50
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 11:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?