22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Davulcunun da korsanı çıktı

Antalya'da Ramazan davulcuları, davul çaldıkları mahallenin vatandaşlarını korsan davulculara karşı resimlerinin bulunduğu afişlerle uyarmaya başladı.

Pek çok alanda olduğu gibi ramazan davulcularının da korsanının ortaya çıkması, ruhsatlı davulcuları zor durumda bırakıyor. Ruhsatlı davulcular, korsan davulculara geçit vermemek için yeni bir yöntem geliştirdi. Çalıştıkları mahallelere kendi resimlerinin bulunduğu afişleri yapıştıran ruhsatlı davulcular, bu şekilde halkı uyarmayı amaçlıyor.

Davulcu Mustafa Meke, 2 yıldır bu uygulamayı yaptıklarını belirterek, "Biz bunu halkı bilinçlendirmek amacıyla yapıyoruz. Biz çalışıyoruz, onlar parayı topluyor. Dışardan geliyorlar, 'Buranın davulcuları biziz' diyorlar. Bu yüzden bunlara geçit vermemek için böyle bir uygulama başlattık. Her davulcunun bunu yapması lazım. Böylelikle herkes kendi mahallesini bilir" dedi.

Emniyet güçlerinin kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden Meke, "Biz gece saat 03.30 ile 04.30 arası çalışıyoruz. Yanımızda silah taşımıyoruz. Vatandaşlar ve Emniyet Müdürlüğü birimleri bize yardımcı oluyor. Bir tedirginliğimiz yok" diye konuştu.
Davulcular vatandaşların korsan davulculara bahşiş vermemesi konusunda uyarıda bulunarak böyle bir olayın görülmesi halinde 155 Polis İmdat telefonuna bildirilmesini istedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 14:30:34
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 04:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?