21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Doktorlara ihmal davası

Mide kanaması şikayetiyle kaldırıldığı Manavgat Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde 8 aylık bebeğini düşüren kadının kocası, olayda doktorların ihmalkarlığı olduğunu ileri sürdü. 8 aylık bebeğini kaybeden acılı baba, doktorların cezalandırılmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, 8 aylık hamile Rena Erdem 22 Aralık Perşembe günü akşam saatlerinde mide kanaması şikayetiyle Manavgat Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Acildeki nöbetçi doktorların kanamayı normal karşıladıklarını belirten koca Hasan Erdem, "Acildeki doktorlar bize, 'Bu normal bir kanamadır. Bu kanama her hamile kadında olabilir' dediler. Fakat doktorlara bunun normal bir kanama olmadığını söyleyerek; idrar tahlili yapılmasını istedim. Yapılan tahlilde iltihaplanma çıktı. Buna rağmen doktorlar, hastayı alıp götürebileceğimi söylediler. 'Müdahale etmeyecek misiniz?' diye sordum. Oradaki doktor 'Ben pratisyen hekimim, bu işlerden anlamam, Antalya'ya götür' diye cevap verdi" şeklinde iddialarda bulundu.

Bunun üzerine kanaması olan eşini aynı hastanede bulunan kadın doğum uzmanı bir doktora kontrol ettirdiğini anlatan Hasan Erdem, "Doktor eşimi kontrol etti. Bu haldeyken hiçbir yere götürülemeyeceğini söyledi. Ayrıca eşimin durumunun normal olduğunu söyleyen doktorlara da tepki gösterdi. Eşim hemen cerrahi uzmanı doktor tarafından ameliyata alınarak kanaması durduruldu. Fakat gece 23.00 gibi tekrar kanama başladı. İkinci bir cerrahi müdahale ile kanama tekrar durduruldu. Sabaha karşı 03.30'da 3. bir kanama başladı. Cerrahı çağırdığımızda gelmedi. Saat 09.00'u beklememizi istedi. Doktor geldiğinde çocuğum ölmüştü" dedi.

Hastanede insanlık dışı muamele gördüklerini öne süren acılı baba Erdem, çocuğunun ölmesinden doktorları sorumlu tuttu. Hasan Erdem, kendileriyle ilgilenmediklerini ileri sürdüğü doktorların cezalandırılmasını isteyerek, "Nasıl Başbakan 'Burada suç işlenmiştir. Savcıları göreve davet ediyorum' diyorsa, benim de çocuğum öldürülmüştür. Savcıları göreve davet ediyorum. Benim canım yandı, başkalarının canı yanmasın. Herkes çocuğunu kucaklarken benim çocuğumun cesedini elime verdiler. Çocuğumu öldürenlerden hesap sorulmasını istiyorum" diye konuştu.

Hayati tehlikesinin devam etmesi üzerine Rena Erdem, ailesinin de talebiyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ambulansla Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen talihsiz kadın, tedavi altına alındı.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 11:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?