21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Filarmoni Orkestrası müziğe doyurdu

Avrupa'nın 27 ülkesinden seçkin sanatçıların bir araya geldiği Philharmonie (Filarmoni) Orkestrası, Noel ve yeni yıl için Antalya'da konser verdi.

Almanya'nın tanınmış orkestra şefi, piyanisti ve bestekarı Reinhart Seehafer yönetimindeki noel konserine çok sayıda Alman turist katıldı.

Macaristan, Polonya, Avusturya, Bulgaristan ve Almanya'nın da arasında bulunduğu 27 ülkeden katılan sanatçıların oluşturduğu, Almanya Parlamentosu çatısı altında faaliyet gösteren Avrupa Filarmoni Orkestrası, Bach, Mozart, Schubert, Strauss, Stamitz ve Corelli'den eserler seslendirdi. Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen konseri Antalyalı sanatseverlerin yanı sıra bölgedeki turistler de izledi.

Konserden elde edilen gelirin, bir ilköğretim okulu yararına kullanılmak üzere Antalya Valiliği'ne teslim edileceğini belirtildi. Orkestranın organizetörlüğünü Türk-Alman Dostluk Federasyonu Antalya Şubesi yaptı. Federasyonun 1994 yılında kurulduğunu belirten Türk-Alman Dostluk Federasyonu Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Yıldız, kısaca Federasyon hakkında bilgi verdi. Başkan Yardımcısı Serah Uysal ise "Federasyon olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Avrupa Philharmoni Orkestrası'nın merkezi Almanya'da bulunuyor. Philharmoni Orkestrası 27 ülkeden sanatçıların bir araya geldiği orkestra. Büyük bir organizasyonu Türkiye'ye getirdiğimiz için de oldukça mutluyuz." dedi.

Antalya ve civar bölgelerde yerleşik yaşayan yabancılar ve turistlerin katıldığı konserde, müziğe kendini kaptıran katılımcılar zaman zaman baş ve vücut hareketleri ile ritme eşlik ettiler. Diğer katılımcılarda orkestrayı dikkatli bir şekilde dinledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 12:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?