7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Gedik ailesinin yürek burkan dramı

Antalya'da şehir merkezi dışında kurdukları çadırda hayat mücadelesi veren Gedik ailesinin yaşadığı dram yürek dağlıyor. 

Beyninde tümör bulunan Metin Gedik, böbrek hastası eşi ve kalbi delik kızının ilaç masraflarını karşılamak için dağlarda salep topluyor. 

Karabüklü Gedik ailesi son umut olarak geldikleri Antalya'da da yaşadıkları dramı sürdürüyor. İş bulmak amacıyla geldiği Antalya'da umutları yıkılan Metin Gedik (45) son çare olarak dağlarda salep toplamaya başladı. Korkuteli yolu kıyısında kurduğu çadırda eşi ve çocuklarına bakan Metin Gedik, topladığı salepten kazandığı parayla ailesini geçindirmeye çalışıyor. 

Bin bir güçlükle dağlarda topladığı salebin kilosunu 80-90 YTL'den satan Metin Gedik, şöyle konuştu: "Yeşil kartım var. Ancak eşimin kullandığı ilaçların ücreti devlet tarafından karşılanmıyor. Bu ilaçları mecburen almak zorundayım. Önceleri kağıt toplayarak satıyordum. Şimdi Antalya'da salep toplayarak bu ilaçları karşılamaya çalışıyorum. Ama topladığım saleplerin ücreti çok yeterli olmuyor." 

Eşi Fadime Gedik'in bir böbreğinin alındığını, diğer böbreğinde de kist olduğunu ve tedavisinin sürdüğünü söyleyen Gedik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eşim uzun bir süredir Silikon isimli ilaçtan kullanıyor. Bu ilacın aylık tutarı da 475 YTL. Topladığım salep paraları ile bu masrafı karşılamam çok zor. İmkansızlık nedeniyle çocukların ihtiyaçlarını dahi yerine getiremiyorum." 

Kızları Sibel (14), Kader (7), Elif (3) ve Gülcan (2) ile hayatlarını güçlükle devam ettirdiklerini anlatan Metin Gedik, E sınıfı ehliyeti olmasına rağmen beynindeki tümör nedeniyle iş bulamadığını, hayırsever vatandaşlardan yardım beklediğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2007 Pazar 13:18:55
Güncelleme :13 Mayıs 2007 Pazar 13:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?