22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Genç kızın hazin sonu

Antalya'da üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Nilgün Bal, sözleneceği gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Genç kızın babası Sururi Bal, “Ambulans 30 dakikada geldi. Kızım erken bir müdahale ile belki de kurtarılacaktı'' diye tepki gösterdi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Nilgün Bal, geçen pazar sabahı Ermenek Mahallesi'nde bulunan evlerinde kahvaltı yaparken birden fenalaştı. Nilgün Bal'a ilk müdahaleyi babası Sururi Bal yaptı. Kızına suni teneffüs ve kalp masajı yapan Bal, 112'yi arayarak yardım istedi. Nilgün Bal, daha sonra olay yerine gelen ambulansla Özel Lara Hastanesi'ne götürüldü. Genç kız, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Sururi Bal, ilk olarak 155 Polis İmdat'ı aradığını belirterek, “Onlar bana 112'yi aramamı söyledi. 112'yi aradım, ama bana dakikalarca soru sordular. Telefonu kapattıktan 30 dakika sonra ambulans geldi. Kızım erken bir müdahale ile belki de kurtarılacaktı'' dedi.

800 YTL HASTANE MASRAFI
Hastane yönetiminin kendisine ‘Bu şüpheli ölüm o yüzden biz parayı sizden almak zorundayız, devletten alamayız’ dediğini kaydeden Bal, “Bize bin 250 YTL hesap çıkarttılar. İndirim yapıp 800 YTL aldılar'' diye konuştu.

Çankırı Meslek Yüksek Okulu'nu bitiren ve ikinci üniversite eğitimini tamamlamaya hazırlanan Nilgün Bal'ın cenazesi, otopsi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Genç kızın ölüm nedeninin kalp krizi olduğu ortaya çıktı.

Uncalı Mezarlığı'nda toprağa verilen Nilgün Bal'ın, öldüğü günün akşamı sözleneceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 15:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?