22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Gürdal ısınma turlarında

Demre Kaymakamı Mustafa Gürdal; ilçenin coğrafi yapısını, köylerin geçim kaynakları sorunlarını ve yaşama şeklini görmek ve daha yakından tanımak amacıyla köy gezileri başlattı.

Yaklaşık iki ay önce Demre Kaymakamlığı görevine atanan Mustafa Gürdal, beraberindeki heyetle birlikte köy gezilerine başladı. Köy gezilerinde Kaymakam Gürdal'a Garnizon Komutanı Ali Çakır, İl Genel Meclis Üyesi Ramazan Karataş, Milli Eğitim Müdürü İbrahim İhsan Ünsal, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Erol Kurt, Özel İdare Müdürü Erol Kolak, Tarım İlçe Müdürü Hüseyin Şahin, İlçe Müftüsü Hüseyin Yaşar, MHP İlçe Başkanı Cafer Çakır ve sağlık ekibi eşlik etti. Gürdal'ın köy gezilerinde ilk durağı Belören Köyü oldu. Burada halkın sorunlarını dinleyen Kaymakam Gürdal, Belören Köyü hakkında Muhtar Hüseyin Alataş'tan bilgi aldı. Demre Sağlık Grup Başkanlığı'na ait ekipler de şikayetleri olan vatandaşları muayene etti. Ardından Çağman Köyü'ne geçen Kaymakam ve beraberindeki heyet Köy Muhtarı Süleyman Karakaş ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Çağman Köyü'nün sorunlarını ve geçim kaynaklarını Köy Muhtarı Süleyman Karakaş' tan öğrenen Gürdal, burada yaptığı açıklamada, "Çağman Köyü ilçemize bağlı en uzak köyümüz. Ancak burası, imkanları dar olan birçok köyümüzden daha gelişmiş durumda. Çünkü Çağman'da kullanılabilir su kaynakları var. Görüldüğü gibi suyun olduğu yerde hayat var, medeniyet var. Su her şey, su güzellik. Çağman köylülerini tebrik ediyorum" dedi.

Kaymakam Mustafa Gürdal, Çağman Köyü'nde yaşayan 90 yaşındaki Sami Gebeş'e uzun yaşamın sırlarını sordu. Yaşam tarzının önemine dikkat çeken Sami Gebeş, "Aşırı yağlı yiyeceklerden kaçındım. Doğal yiyecekler tüketmeye çalıştım. Hiçbir sorunu uzun süre dert ve tasa haline dönüştürmedim. Hayattan keyif almaya çalıştım. Hepsi bu kadar" diye konuştu. Kaymakam Mustafa Gürdal daha sonra ilçeye bağlı Köşkerler Köyü'ne geçti. Burada da vatandaşların sorunlarını dinleyen Gürdal gezisinin ilk bölümünü tamamladı.
Kaymakam Gürdal'ın köy gezileri üç gün boyunca sürecek.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 17:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?