22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Hedef ÖSS birinciliği

Antalya'nın bu yıl ki hedefi ÖSS'de Türkiye birincisi olmak. Bunun dışında hiçbir alternatifi kabul etmediklerini belirten Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Sezai İrtem, bunun için başarı değerlendirme sınavı düzenlediklerini ifade ederek "Antalya eğitimde marka haline geldi." dedi.

Ahmet Sezai İrtem, düzenlediği basın toplantısı ile 2005 eğitim yılını değerlendirdi. Antalya Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda birinci eğitim dönemine ilişkin rakamsal bilgiler veren ve değerlendirmede bulunan İrtem, eğitiminde bir marka haline gelen Antalya'nın bu başarıyı sürdürebilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Bugüne kadar elde ettikleri başarıyı artırmak için çalıştıklarını söyleyen İrtem, "23 Aralık günü başarı değerlendirme sınavı yaptık. Bu sınavda ÖSS'deki, OKS'deki sistemi uyguladık. Antalya'daki tüm dershaneler bu sınava katkı sağladı." dedi.

Başarı değerlendirme sınavına 140 bin öğrencini katıldığı bilgisini veren İrtem, amaçlarının hangi noktalarda yetersiz kalmak olduğunu kaydetti. İl merkezinin ve ilçelerin durumunun takip edilerek, sınav sonucuna göre eksiklerin giderilmesi için çözümler üretileceğini bildiren İrtem, "Eksik olduğumuz alanlarda öğrencilerimize ücretsiz kurslar düzenleyeceğiz. Dergi dağıtacağız. Bu sınavın aynısı 28 Nisan'da bir kez daha yapılacak. İlk sınav sonrasında yapılan çalışmaların sonuçları değerlendirilecek. Mutlaka ÖSS'de birinciliği yakalamak zorundayız. Başka alternatifi kabul etmeyeceğiz. ÖSS'de alacağımız puan birinciye çok yakın bile olsa birincilik dışında alternatif kabul etmeyeceğiz." diye konuştu.

ÖSS sınavları sonucunda Antalya'nın lisans programlarına öğrenci yerleştirmede Türkiye 2.'si olduğunu kaydeden İrtem, yoğun göç alınmasına karşın eğitimin aksamaması için uğraş verdiklerini dile getirdi. Diğer illerdeki öğrencilerin de okumak için Antalya'yı tercih ettiklerine değinen İrtem, "Eylül ayında bu yana kayıtlarımız halen devam ediyor. Bu yıl başında toplam 31 bin 273 öğrenci kaydı gerçekleştirilmiş. Ancak bu rakam şuan 33 bini buldu. Bunda göç ve diğer illerden nakil gelen öğrencilerin etkisi var." şeklinde konuştu.

Antalya'da resmi ve özel olmak üzere 804 öğretim kurumunda 313 bin 667 öğrenci öğrenim görüyor. Toplam 13 bin 579 öğretmenin görev yaptığı Antalya'da bu yıl emekli olan eğitimci sayısında artış oldu. 886 öğretmenin emekli olduğu ilde sözleşmeli personel ile açık oluşan branşlar kapatılmaya çalışılıyor. Antalya'da halen 650 kadrolu öğretmene ihtiyaç duyuluyor.

Öte yandan bu yıl içerisinde 194 öğretmenin ilk ataması Antalya'ya yapıldı. 800 öğretmen tayin ile gelirken, 817 eğitimci il içinde isteğe bağlı görev yeri değiştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın vermiş olduğu 376 sözleşmeli öğretmen kadrosunun ise 313'ü dolduruldu.

Antalya'ya 2005 yılı içerisinde 533 yeni derslik kazandırılırken, 628 tanesinin de temeli atıldı. 152'si ortaöğretim, 138 tanesi ilköğretim de olmak üzere 290 teknoloji sınıfı kurulan ilde, 4 bin 870 bilgisayar öğrencilerin kullanımına açıldı. Antalya'da derslik başına düşen ortalama öğrenci sayısı 32 iken, bu rakam Kepez bölgesi ve tarımsal üretim yapılan yerlerde 55 öğrenciye kadar yükseliyor. Antalya'da 15 bin 477 öğrenci ise taşımalı eğitim alıyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 16:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?