7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Henüz 4 yaşında, 10 kilo

Antalya'da henüz 4 yaşında olmasına rağmen 10 kilogram ağırlığında olan "Paşa" isimli kedi, görenleri hayrete düşürüyor. 

Kısırlaştırıldığı için aşırı derecede kilo alan, böbreklerinden rahatsızlanan ve yüzde 80'lik işitme kaybına uğrayan "Paşa" adlı kedi, sadece kuru gıdalarla beslenerek kilosu muhafaza edilmeye çalışılıyor. Yaşıtları kedilerden 4 kat, köpeklerin bazı cinslerinden 2 kat daha ağır olan Paşa'nın en büyük keyfi ise, fener ışığıyla oynayıp, ışığı yakalamaya çalışmak. 

Sahibi Ahmet Ceyhan'ın bile güçlükle kaldırdığı obezite kedi, bahçede yediği çimenlerle de görenleri şaşırtıyor. Doğduğundan bu yana hem kendi cinsleriyle, hem de diğer hayvanlarla neredeyse hiç bir araya gelmeyen Paşa, kontrol için gittiği veterinerde de diğer kedi ve köpeklerle anlaşamıyor.
 
Paşa'nın doğduğu günden bu yana kendisinde olduğunu ve son iki yılda aldığı aşırı kilolar sebebiyle sıkıntılı günler geçirdiğini söyleyen Ahmet Ceyhan, "Paşa, kırma Van kedisi ve yüzde 80 sağır. Artık ailemizden biri gibi oldu. Herhangi birimizin yokluğunu hemen hissediyor ve huzursuzlaşıyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 11:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atacan deliönü IP: 85.102.203.xxx Tarih : 22.05.2007 21:34:14
Ben antalyalı değilim ama eskiden burada tatil de yapmıştık . Pasha'yı hiç görmedik ve 10 kg bizim için çok zayıf . Geçmiş olsun paşamıza