21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Kaçak etler yakıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Veteriner Müdürlüğü ekipleri, kaçak et ile ilgili mücadele çerçevesinde yapılan operasyonda 225 kilogram sağlıksız ete el koydu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Veteriner Müdürlüğü ekipleri, özellikle kenar bölgeler ve belde belediye sınırları içerisinde yaptığı operasyonda, 225 kilogram kaçak et ele geçirildi. Veteriner ve Zabıta Müdürü Ali Kaplan'ın da bizzat katıldığı operasyonda Çakırlar bölgesinde 17 esnaf denetlendi. Denetimlerde 160 kilogram et imha edilirken, 65 kilogram et ise para cezası uygulanarak sahiplerine iade edildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Kaplan, kaçak et ile ilgili denetimlerinin aralıksız süreceğini ifade etti. Kaplan, "İnsan ve çevre sağlığının yanında haksız rekabetin ve kayıt dışı ekonominin önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerin hedefine ulaşmasında tüketicilerden de büyük destek almalıyız" dedi.

Tüketicilerden mezbaha harici kesilmiş, orijini belli olmayan, kontrolden geçmemiş ve damgasız etleri almamalarını isteyen Kaplan, kaçak etle ilgili 249 50 70 numaralı telefona şikayetlerini bildirmelerini istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 16:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?