22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kadın postacıların isyanı

Antalya'da görev yapan bayan postacılar, erkek meslektaşları ile aynı ağırlıkta postayla göreve çıkmaya sonunda isyan etti.

Şehrin devamlı büyümesi, postaların artmasına rağmen devletin yeni kadro vermemesini eleştiren bayan postacılar, "Kadın halimizle her gün 40 kilo posta ile yola çıkıyoruz. Erkek kadın arasında fark yok. Ama tüm bunlara rağmen insanlara bekledikleri postayı ulaştırmaktan zevk alıyor, işimizi severek yapıyoruz" dediler.

Haber-Sen Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası tarafından düzenlenen eylemde, Arapsuyu Posta Dağıtım Merkezi'nde biraraya gelen postacılar, haklarının gasp edildiğini iddia etti. "Bak postacı üşüyor" başlığı altında, kışlık giyim malzemelerinin halen verilmediğini ifade eden postacılar, "Antalya kış mevsimi olmasına rağmen halen sıcak. Ancak Türkiye'nin hiçbir yerinde kışlık elbiseler verilmedi. Her gün onlarca postacı yatağa düşüyor. Bunun Ocak ayı, Şubat ayı var. Durum daha vahim noktalara gelmeden kışlık elbiselerimiz biran evvel dağıtılsın" dediler.

Antalya'nın her geçen gün büyüyen bir şehir olduğunu ve özellikle faturalandırma işlemlerinin artması sebebiyle, posta sayısının ikiye katladığını söyleyen postacılar, "Biz her gün en az 40 kilo posta ile göreve çıkıyoruz. Yeni eleman alınmıyor" diye konuştular.
Antalya'da çalışan az sayıdaki bayan postacılarda çok sevdikleri işlerinde postaların fazlalığından şikayet ettiler.

Bayan postacı Şaziye Çelik, sırtındaki posta dolu çantanın 40 kilo olduğunu ve saat 11.00 ile 16.00 sırasında kendi görev bölgesinde tüm postaları dağıttığını söyledi. Çelik, tüm zorluklara rağmen işini çok sevdiğini söylerken, 1 yıldır Antalya'da görev yapan Asiye Bardak ise erkek ile kadınların fiziki yapılarının ayırt edilmesi gerektiğini savundu. Tek sıkıntılarının personel eksikliği olduğunu söyleyen Bardak, "Bu yükü taşımakta zorlanıyoruz. İlerde fiziksel rahatsızlıklar bizi bekliyor. Çünkü ağırlık akşama kadar gram gram eksiliyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 15:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?