22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kapaklı'da su umudu

Antalya'nın Demre İlçesi'ne bağlı Kapaklı Köyü sakinleri, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından açılan sondaj kuyusundan çıkacak suyla problemlerinin çözüleceğini ümit ediyor.

DSİ 13. Bölge ekipleri tarafından Demre'ye bağlı Kapaklı Köyü'nde sondaj çalışmaları başlatıldı. Demre İl Genel Meclis Üyesi Ramazan Karataş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Erol Kurt, DSİ Antalya Bölge Müdürlüğü Sondaj Şube Müdürü Ünal Doğru, Jeoloji Mühendisi Sondaj Ekip Şefi Abdullah Aközel Kapaklı Köyü'nde devam eden sondaj çalışmalarını inceledi.

Sondaj çalışmalarını yakından izleyen ve büyük bir ümitle su çıkmasını bekleyen Kapaklı Köyü Muhtarı Süleyman Alatop, çalışmalar sonucunda su bulunursa köyün kaderinin değişeceğini belirterek, "Kapaklı köylüleri olarak içeceğimiz suyu ya tankerlerle dışarıdan taşıyoruz ya da kış mevsiminde sarnıçlara biriktiriyoruz. Kapaklı köylüleri olarak tek ümidimiz bu sondajdan su çıkmasıdır" dedi.

Sondaj Ekip Şefi Jeoloji Mühendisi Abdullah Aközel ise "Makinede arıza olmazsa günde yaklaşık 50 metre aşağı inebiliyoruz. Şu anda 80 metre derinliğe indik. Hedefimiz 250 metre derinliğini bulmak. Biz de en az köylüler kadar merak içindeyiz. Çalışmaların sonucunu bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 10:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?