21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Kızatma yağlarına denetim

Bitkisel yağların kontrolü yönetmeliği gereğince, lokantalar, turizm işletmeleri ve yemekhanelerde kullanılan kızartmalık yağlar, 2008 yılından itibaren kanalizasyona dökülemeyecek.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla, kızartmalık atık yağ kullanan işletmelerin denetim ve kontrolünün sağlanması konusunu görüşmek üzere alt kademe belediyelerle bir toplantı yaptı. Toplantıda, 19 Nisan 2005'da yürürlüğe giren, bitkisel atık yağların kontrolü yönetmeliğinin 8. maddesi gereğince, 2008 yılından itibaren Büyükşehir Belediyesi yetki alanında bulunan lokanta, turizm işletmeleri ve hazır yemek üretimi yapan yemekhanelerin denetleneceği, kızartmalık yağların kanalizasyona dökülmesinin önleneceği ifade edildi.

Toplantıda, 2008 yılına kadar kızartmalık yağ kullanan işletmelerin, lisanslı geri kazanım tesisleriyle veya valilikten geçici depolama izni almış toplayıcılarla sözleşme yapmaları gerektiği anlatılarak, sözleşme yapmayanlara cezai işlem uygulanacağı vurgulandı. Konuyla ilgili, halka ve işletmelere yönelik bilgilendirme çalışması yapılması da kararlaştırıldı.
Toplantıda, ayrıca Otelciler Odası, Lokantacılar Odası, Pastacılar Odası gibi konuyla ilgili örgütlerle toplantı yapılması, ilgili belediyelerin yağlı atık arz eden işletmelerin ruhsat başvuru formlarına atık yağ miktarlarını belirten ibare konulması ve lisanslı firmalarla sözleşme şartının istenmesi konularında görüş birliğine varıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2006 Cumartesi 19:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?