21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Mahalle halkından park eylemi

Antalya'da "Meltem Davası" sonucu özel mülkiyete geçen Manavoğlu Spor Kompleksi ve Parkı'nın yıkılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, yaptıkları eylemle yıkımın durdurulmasını istedi.

Uzun süredir devam eden davanın sonuçlanmasının ardından özel mülkiyete geçen Manavoğlu Spor Kompleksi ve Parkı'nın yıkılmasına mahalle sakinlerinin tepkisi sürüyor. Mahalle halkı, geçen hafta yaptıkları eylemin ardından bu haftada park içinde toplanarak yıkımın durdurulmasını istedi. Mahalle sakinleri adına açıklama yapan Antalya Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Murat Yıldırım, parkın bozularak doğal dokunun yok edilişini bir katliam olarak nitelendirdi. Yok edilen her ağacın bir günde 50-60 insanın oksijen kaynağını karşıladığını belirten Yıldırım, "Bu kentte yaşayanların hukuksal ve evrensel insan hakkı ilkeleri çerçevesinde temiz hava almaya hakları vardır. Kentimizin değişik bölgelerinde yoğun hava kirliliğinin kaynağında 529 bin motorlu araç, 400 bin civarında baca mevcuttur. Her yıl kentimize asgari 40-50 bin insan gelip yerleşmektedir. Buna mukabil çağdaş kentlerde yeşil alanların da miktarı yüzde 7 olması gerekirken, kentimizde bu oran yüzde 3'ü bile bulmamaktadır. Dolayısıyla amaç parkları bozmak ve ağaçları sökmek olmamalı, tam aksine yeni yeşil alanları yaratmak olmalıdır" dedi.

Basın açıklamasının ardından "Parkımızı geri istiyoruz" sloganları atan mahalle sakinleri, parkı geri alıncaya kadar eylemlerini her hafta geleneksel hale getireceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 17:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?